חברת "קוסקוס מזון", המתמחה בייצור קוסקוס להכנה קלה ומהירה, מייצרת גם קוסקוס מלא, וגם תפרסם מתכון טעים לקוסקוס בריא מידי חודש, הפעם – עלי גפן ממולאים בקוסקוס מלא
מאת:שוונג תזונה
הקוסקוס המלא מופק מסולת מחיטה מלאה ומכיל את כל מרכיבי גרעין החיטה: הנבט, המכיל מגנזיום וברזל; האנדוספרם, העוטף את הנבט, מכיל פחמימות וחלבונים; הסובין, העשיר בסיבים, ויטמין B3 , ויטמין B1 , מגנזיום, זרחן ואבץ.
עלי גפן ממולאים בקוסקוס מלא
ערכים תזונתיים למנה:
קלוריות: כ 135 קל’ חלבונים: 2.5 גר’ פחמימות: 20 גר’ שומנים: 4.5 גר’
מרכיבים (6 מנות):
12 יחידות עלי גפן טריים
כוס מיץ מעגבניות טריות טחונות
1/3 שקית קוסקוס מלא – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה
1 כף שמן זית
עגבנייה חתוכה לפרוסות
בצל חתוך לפרוסות
אופן ההכנה:
1. שמים את הקוסקוס מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה" בקערה, מוסיפים 2 כוסות מים פושרים ומשרים למשך כ-10 דקות (מסננים במידה ונשארו מים).
2. מערבבים את הקוסקוס עם שמן הזית, ½ כוס מיץ עגבניות, השום, המלח והפלפל.
3. חולטים את עלי הגפן הטריים ופורסים על משטח.
4. ממלאים כל עלה גפן בתערובת הקוסקוס וסוגרים בצורת סיגר.
5. מניחים בתבנית את פרוסות העגבניות והבצל, מעליהן מסדרים את עלי הגפן ויוצקים את רסק העגבניות שנותר. מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור למשך 40 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
המתכון הוכן על ידי אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא
צילום: יח"צ
עוד מתכוני קוסקוס – וסיפורי קוקסקוס באתר קוסקוס מזון