מדי פעם אני מקבלת החזרות של צנצנות גרנולה פגות תוקף מהחנויות. ברוב המקרים הגרנולה עודנה מצוינת לאכילה וליבי הפולני אינו מאפשר לי לזרוק אותה לפח אלא ישירות למיקסר, ביחד עם עוד כמה מצרכים, כדי להכין את עוגיות הגרנולה הטובות והפריכות ביותר שטעמתם. באחריות
מאת:מרב אדלר
עוגיות גרנולה ושוקולד צ'יפס
החומרים:
• 200 גרם חמאה רכה
• 230 גרם סוכר חום כהה
• 2 ביצים
• 250 גרם קמח
• שקית אבקת אפייה
• 200 גרם גרנולה
• 100 גרם אגוזי מלך
• כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מערבבים את החמאה עם הסוכר במיקסר, עם וו הגיטרה, לתערובת בהירה.
2. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה.
3. מוסיפים את שארית החומרים ומערבבים עם כף עץ עד לאיחוד.
4. חופרים עם כפית בתערובת ומגלגלים לכדור קטן בקוטר של אגוז פקאן. מניחים בתבנית עם רווחים- העוגיות משתטחות ומתרחבות בזמן האפיה.
5. אופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות. הן מתקשות לאחר צינון.
הערות:
1. החמאה: רכה ולא נוזלית. וכן, אפשר לשים קצת פחות.. כך גם בסוכר.
2. אפשר להמיר חלק מהקמח בקמח מלא.
3. תנו כבוד לעוגיות, השתמשו בשוקולד צ'יפס אמיתי ולא פרווה. יש בחנויות המתמחות בדברי אפיה (למשל ב'חייק' בלוינסקי). הטעם שונה לגמרי!
4. אני משתמשת בגרנולה מסוימת מאוד אבל אפשר כמובן בכל סוג… מה שכן, אם הגרנולה מכילה פירות יבשים עדיף להוציא אותם, הם נוטים להישרף באפיה.
אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: אז זהו, ניצלתי את העובדה שאורית בחופשה ויום כיפור בפתח כדי לשחרר מתכון מעט מושחת… כדי למרק את מצפוני אומר שהן יכולות להיות חטיף לפני אימון אבל בעיקר ישמחו לב ובטן בפריסה לאחר הפעילות.
• הערת העורך, מניסיון: עוגיות אלו מתאימות כחטיפי אנרגיה במהלך רכיבה ארוכה על אופניים או עם הקפה לפני רכיבת האופניים או ריצת הבוקר או השחייה היומית.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".