בעידן שבו מרתונים רבים ברחבי העולם נמדדים לפי התוצאות של המנצחים, עושה רושם שבמרתון בוסטון לא צריכים את זה. נכון שבשנת 2011 ג'פרי מוטאי קבע על המסלול הזה את תוצאת המרתון המהירה עד לאותו פרק זמן, אבל מאז אף מנצח בבוסטון לא ירד מ-2:08 שעות ועם זאת המרתון הזה לא מאבד מהיוקרה שלו.
זה הרבה בגלל המסורת, בכל זאת זה המרתון השנתי העתיק בעולם שחגג אתמול (ראשון) 120. זה גם בגלל המסלול המיוחד שיוצא מפרברי בוסטון ומסתיים במרכז העיר, ולא סתם מאות אלפי תושבים מצביעים ביום הזה ברגליים וממלאים כמעט כל חלק במסלול כדי לעודד את 30 אלף הרצים ברי המזל.
בדומה לשנים הקודמות, גם אתמול היו פייבוריטים בבוסטון לפני יריית הזינוק. בגברים היה זה לליסה דסיסה האתיופי שפינטז על תואר שלישי בבוסטון ואצל הנשים היו אלה שתי אתיופיות אחרות, טיקי גלנה וטירפי צגאי. אבל כבר בקילומטרים הראשונים, גם אצל הנשים וגם אצל הגברים, אפשר היה להבין שהמרתון הזה יהיה איטי יחסית בשני מקרים, מה שנותן פתח להזדמנויות גדולות עבור כוכבים חדשים.
האמת היא שזה לא נכון להגיד "כוכבים חדשים", העניין הוא שבריבוי של מרתוניסטים מהירים קשה מאוד לעקוב אחרי מי שלא הטביע את חותמו במרתונים גרנדיוזים כמו לליסה דסיסה. ואחד כזה הוא בן ארצו למי היילה, שזה היה המרתון השביעי שלו והוא הגיע לבוסטון עם שיא אישי מרשים במיוחד של 2:04.33 שעות ממרתון דובאי השנה. אגב, הקצב בבוסטון היה איטי מהתחלה הרבה בגלל רוחות פנים, ובסופו של דבר אחרי 25 קילומטרים זה כבר הפך לקרב ראש בראש בין דסיסה להיילה. הם רצו יחד את 15 הקילומטרים הבאים ואז השאלה הייתה מי ילחץ טוב יותר על הדוושה. זה היה למי היילה, שברח ליריבו בדקות האחרונות וחצה ראשון את קו הסיום בזמן של 2:12.45 שעות. הוא זכה ב-150 אלף דולר ואחרי ניצחונות במרתונים קטנים יותר כמו ציריך, ורשה ואפילו דובאי הוא נכנס לרשימה מאוד מכובדת של רצים, ואולי גם הבטיח את מקומו בסגל של המשלחת האתיופית למשחקים האולימפיים בריו. דסיסה סיים שני 47 שניות אחריו והאתיופים השלימו סוויפ כשאימאנה צגאי סיים שלישי בזמן של 2:14.02 שעות. רביעי הגיע ווסלי קוריר, חבר הפרלמנט הקנייתי, שראה מקרוב מאוד את הגב של צגאי והגיע שלוש שניות אחריו.
המרוץ לנשים היה מותח יותר כי ברוב השלבים שלו הדבוקה המובילה הורכבה מארבע רצות שאף אחת מהן לא הגיעה ראשונה אל קו הסיום בסופו של דבר. הרצות שכנראה "מיהרו מדי" היו ולנטין קיפקטר, פלומנה דניאל וג'ויס קיפקרוי הקנייתי וגם האתיופית טירפי צגאי שבאותו רגע נראתה כמו הפייבוריטית. בסופו של דבר, כשנותרו כשלושה קילומטרים לסיום וחלק מרצות הדבוקה המובילה נחלשו, הגיחה מאחור אטסדה באיסה האתיופית, שניצחה בזמן של 2:29.13 שעות. אחרי שני ניצחונות במרתון פריז ועוד שני ניצחונות בשיקגו, באיסה השיגה ניצחון בכורה בבוסטון והקדימה ב-44 שניות את טירפי צגאי, אלופת מרתון ברלין ב-2014. את הפודיום היחיד עבור הרצים מקניה השיגה ג'ויס קיפקרוי שהגיעה שלישית בנשים בזמן של 2:30.50 שעות.