בסוף השבוע יתקיים מרוץ סובב עמק המשלב ריצה ורכיבה על אופניים במתכנות שונה ומיוחדת של אולטרה מרתון. במרוץ מקצים בודדים, מקצי זוגות ומקצה שלשות
מאת:שי חזן
לוח המירוצים בישראל הופך צפוף, דבר המהווה סימן לצמיחה המאסיבית במספר המשתתפים באירועי ספורט, ולנו לא נותר אלא לשמוח על כך. מלבד אירועי הספורט המסורתיים: מרוצי 10 ק"מ, תחרויות טריאתלון ותחרויות אופניים, אנו נחשפים למגוון רחב של פעילויות. מרוץ "הר לעמק", לדוגמא, הביא לנו את חווית הריצה בשליחים, וכעת אנו עומדים בפני אתגר נוסף במרוץ "סובב עמק".
החידוש המשמעותי במרוץ "סובב עמק" הוא השילוב שבין הריצה והאופניים. הרעיון של ריצה ורכיבה משותפת של שלושה אתלטים משך את עיניי. ב"סובב עמק" יש שני מקצים מרכזיים: 62 ק"מ ו-32 ק"מ. למעשה, במהלך התחרות כל השלושה חייבים להיות בתנועה בכל עת, כאשר אחד מהמשתתפים יכול להיעזר באופניים. כלומר, שניים רצים ואחד מדווש. המקצה הארוך מיועד לגרעין הקשה של הרצים, אשר מעריכים כי הם מסוגלים לעמוד בכ-40 ק"מ של ריצה, בנוסף לדיווש של 20 ק"מ לערך. המסלול הקצר יאתגר את רצי המרחקים הקצרים יותר, כאשר חייבים לזכור שזהו עדיין מרוץ שטח רווי עליות. חשוב לזכור כי כל רץ אשר מסוגל לסיים 10 ק"מ בריצה בהחלט יכול לרוץ/ללכת כ-20 ק"מ ולרכוב על אופניו את שאר המסלול.
האופניים מציעים אלמנט מעניין. מן הסתם, הרצים החזקים יכולים לסיים את כל התחרות בריצה, אולם כדי למצות את היכולת עד תום כדאי לשמור כוחות ולרכוב חלק מהמסלול. האם עושים זאת באופן רצוף או בהפסקות? באיזה אופניים משתמשים? האם הרוכב מדווש לצד הרצים או שמא ממשיך הלאה ונח מעט? האם כל הציוד נמצא על גבו של הרוכב? כל אלו שאלות מעניינות ויש לתת להן דגש.
האתגר המשמעותי במרוץ הוא לענות על כל השאלות הללו, ולזכור שהכי חשוב ליהנות. לסיכום, זהו אירוע מעניין שאשמח לקחת בו חלק, וכולי תקווה כי אירוע מסוג זה ייהפך לקבוע בלוח המירוצים שלנו.
לאתר ההרשמה