נורמן סטדלר, יגיע לישראמן סמסונג 2012 כאורח כבוד. הילה מימון מספרת על איש הברזל הגרמני, מגדולי הענף בכל הזמנים, אשר פרש בגיל 38 אחרי ניתוח לב ולימד את כולנו שיעור לחיים
מאת:הילה מימון
עוד פחות משבוע זריחה של בוקר שבת תפרוש את אורה על המפרץ באילת כשטיח אדום, לכבד את פני המתחרים המגיעים להתמודד עם אחד מאתגרי הסיבולת הידועים לשמצה, שיש בו יותר משמץ גאווה. בדרך לזריחה הבאה על קהילת הברזל הישראלית לטובה, עמדה התחרות באתגר משל עצמה: המציאות על כביש 12, שהכללתו במסלול התחרות העלתה את הישראמן על מפת המודעות של קהילת הברזל הבינלאומית, התהפכה ביום בהיר אחד של ירי ומטענים. וכך, בספורט כמו בחיים – או כפי שנאמר באחת האנלוגיות המצוטטות ביותר, על קופסת בונבוניירות כמשל לחיים – האריזה שם, אך לעולם אין לדעת מה תקבל.
מהוואי לשולחן המנתחים
לפעמים אנחנו פשוט צריכים לזכור להעריך את האפשרות שיש לנו להיות בחיים. הספורטאי המעוטר תארי ברזל, כולל שני ניצחונות באליפות העולם בקונה-הוואי, מצא את שמו ברשימה היוקרתית של אנשי הברזל הטובים בכל הזמנים. בגיליון ה"טריאתלט מגזין" בפברואר 2011, הוא נרשם כשווה בין הטובים ביותר בענף, לצד שמות אגדיים כמו דייב סקוט ומרק אלן, כריס מקורמיק, קרייג אלכסנדר.
חמישה חודשים לאחר מכן דברים השתנו. ב-4 ביולי מצא את עצמו סטדלר על שולחן מנתחים, עם סכנה של ממש לחייו, בעקבות קרע באחד ממסתמי הלב ומפרצת באבי העורקים (פגיעה ברקמת הדופן של כלי הדם המרכזי המוביל דם מהחדר השמאלי של הלב אל יתר חלקי הגוף).
בתום תלאות, הניתוח שעבר ועם יציאתו מסכנת חיים, הכריז נורמן סטדלר על פרישה. בגיל 38, עם חלום ילדות מוגשם ומפגש קרוב מאי פעם עם המוות, התואר "חי" היה כנראה גדול מספיק. הודעת הפרישה, שניתנה במהלך ראיון בתחנת רדיו אזוטרית, גררה הדים בענף, הדים שעוררו פליאה אצל סטדלר, שהאמין כי הוא נשכח בצילם של האלופים החדשים.
הנורמינייטר, שהראה לראשונה את הפוטנציאל שלו כשרץ להנאתו מרתון בגיל 11, צפה לראשונה באליפות העולם באיש ברזל שנה אחר כך, ב-1985. אביו של סטדלר, שלקח ברצינות גמורה את חלומו של הבן, הקים מועדון ספורט בעיר מגוריהם (וורתהיים) בגרמניה כדי לטפח את כישרונו. הכישרון אכן גדל לקטוף 8 תארים לאומיים בדואתלון וטריאתלון, ואליפות עולם בדואלתון עוד לפני 1995. אבל המטרה האמיתית, של נורמן ואביו, הייתה ונותרה אליפות העולם בקונה- הוואי.
בשנת 2004 סטדלר היה לגרמני השני שניצח באליפות העולם באיש ברזל. שנתיים לאחר מכן, בשנת 2006, הוא לא רק שחזר את ההישג, אלא ריסק מיתוס ארוך שנים על כך שלא ניתן לנצח בתחרות בקטע הרכיבה. עם שיא מסלול של 4:18:23 שעות הוא הוכיח את ההפך והגשים את חלום הילדות בפעם השנייה. השנים, שלאחר הניצחון ב-2006, היו מלוות בלא מעט חוסר מזל על המסלול בהוואי, אבל כל חזרה של סטדלר אל הזירה הציתה תקווה ששוב הגיעה שעתו לנצח על האי הלוהט.
ואולי התקווה הזאת לא מתה; אולי, כפי שקיוו מאמנו של סטדלר ואחרים בסביבתו, אחרי תקופת החלמה והתאוששות, הנורמינייטור עוד יחזור… ואולי תחילת החזרה תהיה בביקורו, כאורח כבוד, בישראמן סמסונג 2012
בצילום- סטדלר חוגג את הניצחון הראשון באליפות העולם, קונה-הוואי 2004.
צלם: Kai Baumgartner
הילה מימון
סטודנטית לפסיכולוגיה ביולגיה ותזונה מאמנת טריאתלון וטריאתלטית
קישורים: טריאתלון , ישראמן סמסונג
כל הפרטים על ישראמן סמסונג 2012 – כאן
רשימת משתתפים – כאן
אתר התחרות –
ישראמן סמסונג 2012
תאור מסלולי התחרות
התדריך
עמוד ישראמן סמסונג בשוונג –כאן