מתכון סושיטונה באדיבות ביה"ס הגבוה לקולינאריה "בישולים"
מאת:admin
החומרים:
50מ"ל תערובת חומץ לסושי
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי
1כף מיונז (אפשר קל)
4פטריות שיטאקי יבשות
2אבוקדו
2מלפפונים
4דפי אצת נורי
2בצלים ירוקים
(הפטריותמבושלות בתערובת של חומץ אורז, סויה, וסאקי – אבל לא משתמשים בנוזלהבישול).
נוזל בישול השיטאקי (לא מוגש):
מעט וסאבי
1.מכיניםאת פטריות השיטאקי המוחמצות: בסיר קטן מניחים את נוזלי בישול השיטאקי: חומץ אורז,מירין, סאקה, סויה וסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השיטאקי ומבשלים כשעתיים. מדיפעם אם נגמרים הנוזלים בסיר ניתן להוסיף מעט מים. מצננים את הפטריות בנוזל הבישול.ניתן להכין את הפטריות מראש.
2.מכיניםאורז לסושי לפי ההוראות על גבי אריזת האורז.
3.מכיניםאת סלט הטונה: בקערה מערבבים את הטונה, המיונז, בצל ירוק אחד קצוץ ועלה אצת נוריקצוצה דק. מתקנים תיבול.
4.מכיניםמראש, מקלונים של מלפפון, אבוקדו בשל חתוך לחתיכות לפי הטעם. פורסים את פטריותהשיטאקי דק.
5.מרכיביםאת המנה: בקערה מניחים 3 כפות אורז גדושות (