כל מי שמתאמן מחפש בבוא הזמן פתרונות חדשים לחטיפים פחות תעשייתיים ויותר בריאותיים. הנטורופתית גלית שלגי, מאמנת לתזונה בריאה, הכינה מתכון לחטיף אנרגיה בטעם שוקולד שכדאי לנסות להכין אותו בבית.
לעמוד המתכונים של שוונג – לחצו כאן
מוצרים:
2 כוסות שיבולת שועל
2 כוסות פצפוצי אורז מלא
3/4 כוס תערובת אגוזים: לוז, שקדים וקשיו שבורים לחתיכות גסות
קצת יותר מ־1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא אורגני
2 כפות אבקת קקאו
100 גרם פתיתי קוקוס
1/2 כוס סילאן
1/4 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס סירופ מייפל טהור/דבש
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים.
2. דוחסים את התערובת לתבנית מרובעת 10X10 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
3. מניחים מעל לתערובת נייר אפייה נוסף ומהדקים היטב את התערובת עם הידיים.
4. מעבירים להקפאה ל־10 דקות.
5. מוציאים ופורסים למלבנים או לריבועים.
6. שומרים במקרר
*ניתן לקלות מעט את שיבולת השועל והאגוזים 7-5 דקות להוצאת הארומה.