לכבוד עונת האופניים. עוגת האורז אהודה על רוכבי אופניים רבים. מלוחמי סוף השבוע ועד למנצחי טור דה פראנס היא שימשה כארוחה לפני הרכיבה, בזמן הרכיבה ולאחריה
מאת:אביטל לרנרמן
חומרים לבצק:
•
2 כוסות קמח רגיל
• 2 כפות סוכר חום
• 25 גרם חמאה
• 1 ביצה
אופן הכנה של הבצק:
• שים את כל החומרים יחד בקערה, ללוש, ולהניח להתפחה.
מצרכים לחלק העליון:
• 200 גרם אורז
• 1/2-1 ליטר חלב
• קורט וניל
• 2 ביצים
• 1/2 כוס סוכר
• 50 גרם חמאה
• 1 כף פודינג לבישול (וניל)
אופן הכנה:
• שמים בסיר 1/2 ליטר חלב ואת האורז – לבשל על אש גבוהה. כשרותח להחליש את האש.
• במשך הבישול אם חסרים נוזלים אז להוסיף חלב.
• מבשלים את האורז עד שהוא רך (כמו דייסה) ואז להוסיף את הסוכר והביצים, להוריד מהאש ולערבב.
• להוסיף את החמאה, לערבב ולהחזיר לאש שיתבשל עוד קצת.
• להוסיף את הפודינג לבישול והוניל ולהוריד מהאש.
• מסדרים שכבה דקה מהבצק בתבנית ומעל שופכים את האורז.
• מחממים תנור לטמפרטורה של 150-180 מעלות צלזיוס ואופים למשך 20-30 דקות. עד שהאורז מקבל צבע קצת צהוב מלמעלה.
הערות:
• המתכון המופיע כאן הוא לעוגה בצורת תבנית קלאסית.
• אפשר להכין את הבצק בצורה של כוסות קטנים ולהכניס לכל כוס את האורז (כפי שנראה בתמונה)
• כמות החומרים מספיקה לשתי תבניות בינוניות.