ברוח החג- לביבות משובחות, מתפצחות וטעימות להפליא. נסו אותן כתחליף בריא יותר ללביבות תפוחי האדמה
מאת:מרב אדלר
לביבות תרד וגבינת פטה
החומרים:
• 400 גרם מדליוני תרד קפואים- מופשרים וסחוטים היטב
• 2 בצלים קצוצים
• 2-3 שיני שום קצוצות
• 1/3 כוס שמן זית
• 100 גרם שקדים פרוסים/משובבים
• 100 גרם פטה/בולגרית מפוררת
• 3 ביצים
• קורט אגוז מוסקט
• מלח, פלפל
• פירורי לחם- לציפוי הלביבות
• שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שמזהיב ומוסיפים את השום.
2. מערבבים את הבצל המטוגן עם שאר החומרים. מקררים שעה או יותר במקרר
3. צרים קציצות שטוחות, טובלים בפירורי הלחם ומטגנים בשמן במחבת (בגובה של כסנטימטר). סופגים על מגבת נייר ואוכלים עם שמנת חמוצה..
4. אפשר גם לאפות אותן- עדיף ללא פירורי הלחם, אך הן יוצאות הרבה יותר פריכות וטעימות לאחר הטיגון.
21.12.2011
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
צילום: מרב אדלר
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".
אורית שמש, דיאטנית קלינית ותזונאית ספורט: לפי אמונה נפוצה התרד הוא העלה העשיר ביותר בברזל, אך הדבר אינו בהכרח נכון. כמות הברזל במנת הגשה של 60 גרם עלים מבושלים יש 1.9 מ"ג בלבד – כמות דומה לעלים ירוקים אחרים. ניתן לייחס את האמונה בדבר כמות הברזל הגדולה בתרד לטעות מדידה, במיקום הנקודה העשרונית, של מדען בשנת 1870. התרד מכיל כמות גדולה של חומצה אוקסלית שסופחת את הברזל ולכן מונעת את ספיגתו בגוף. אותה חומצה אוקסלית פוגעת גם ביכולת הגוף לנצל את הסידן הרב המצוי בתרד, היות וגם אותו היא קושרת ובכך ומאטה משמעותית את ספיגתו בגוף. עם זאת, עליי התרד עשירים ברכיבים תזונתיים חשובים והוא מכיל כמות גבוהה של ויטמינים ביניהם ויטמין K (ולכן אסור לאנשים שנוטלים קומדין ומדללי דם אחרים מסוג אספרין, עקב אפקט סינרגטי שלהם), חומצה פולית, ויטמין A, ויטמין C וכן במגנזיום, מנגן ובאנטי- אוקסידנטים מסוג קרטנואידים.
רוצים לשתף אותנו במתכונים שלכם? היכנסו עכשיו ואולי גם המתכון המנצח שלכם יופיע אצלנו!