עד יום שבת האחרון לא טעמתי מעולם גספאצ'ו ואני לא לגמרי סגורה שידעתי מה זה בכלל. אבל מרגע שטעמתי- התמכרתי. עד סוף הקיץ (לפחות) אני חתומה על אספקה שוטפת של עגבניות תמר. התודה על המתכון לעינת יהודה. פשוט, קליל ומרענן
מאת:מרב אדלר ואורית שמש
גספאצ'ו:
החומרים:
קילו (פלוס מינוס) עגבניות רכות אדומות חלוטות וחתוכות.
1 פלפל ירוק כהה
6 פרוסות לחם לבן ללא הקשה
לטחון בבלנדר ולהוסיף:
שליש כוס שמן זית
2-3 שיני שום כתוש
2-3 כפות חומץ בן יין (אני הכנתי עם חומץ תפוחים)
1 כף סוכר
1 כף מלח גס
לפי הטעם פלפל שחור
1. לערבל עוד טיפה ולשמור במקרר.
2. אפשר להגיש עם שמנת חמוצה או יוגורט, אבל הוא טעים פשוט כך.
3. אני הכנתי (ואכלתי) ללא שמן זית. לא הרגשתי אפילו בחוסר
אורית שמש, דאטנית קלינית ותזונאית ספורט: כל 100 גרם מהמרק מכילים כ-100 קק"ל. הליקופן הינו הפיגמנט המקנה לעגבנייה את צבעה האדמדם, ומתפקד בגוף כאנטיאוקסידנט חזק, כלומר – מסייע בהורדת העומס החימצוני הנוצר בגוף. עומס חימצוני גבוה עלול גם לגרום לחמצון שומנים וגרימה לשקיעתם בכלי דם, פגיעה בתוך גרעין התא וכתוצאה מכך יצירת גידולים, האצת תהליכים דלקתיים, תהליכי הזדקנות ועוד. ספורטאים יוצרים במאמץ כמות מוגברת של רדיקלים חופשיים כלומר, מעלים את העומס החימצוני בגוף, וזאת בגלל השימוש המוגבר בחמצן במהלך הפעילות. מחקרים אינם מעידים בבירור על יתרונות בצריכת נוגדי חימצון כתוסף, ולכן ההמלצות היום הן להעלות את צריכת המזונות העשירים באנטיאוקסידנטים כדוגמת העגבנייה.
המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.
צילום: מרב אדלר
מרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".