עונת המרתונים בשיאה באירופה ומדי שבוע מתקיים מרתון באחד מערי אירופה: רומא, פריס, וינה, זלצבורג, ורשה, מדריד, ברצלונה ורבים אחרים. הכנה למרתון שמתקיים מעבר לים יש חוקים שונים מאלו המתקיימים באזור החיוג שלך. קובי בכמן מנהל תיירות הספורט בתלמה נסיעות צייד אותנו עם הטיפים החשובים למרתוניסט המעופף" ועשויים לעשות לכם סדר:
1. ציוד הספורט: את הציוד לריצה ואוכל מיוחד מומלץ לקחת בתיק העלייה למטוס ולא לשים במזוודה, בכדי שבמידה והמזוודה תלך לאיבוד שתהיו מכוסים בהיבט הזה.
2. מזג אוויר: לקחת ציוד ספורט בהתאם למזג האוויר, אך לקחת בחשבון שמזג האוויר באירופה אינו יציב ויכול להשתנות.
3. מזון טכני: לא תמיד אפשרי למצוא בארץ היעד את האוכל או תוספי התזונה אליו אתם מורגלים לכן הצטיידו מראש בהתאם.
4. הזמנה: הזמינו מקומות מראש כי מספר המקומות למרוצים האטרקטיביים מוגבל וההרשמה נסגרת מהר מהצפוי.
5. הסתגלות: תכננו את שהייתכם בארץ היעד (מה תלבשו, תאכלו) כך שגופכם יוכל להסתגל לתנאי מזג האוויר החדשים ולסביבה.
6. רעננות: השתדלו להימנע מלטרוף את העיר ברגל לפני המרתון על מנת שתגיעו רעננים למרוץ.
7. ארוחת פסטה: הזמינו מראש מקומות לארוחת פסטה בערב המרתון ואל תסתמכו על מקומות אקראיים, כדי שלא תתאכזבו והחוויה תפגע.
8. ארוחת בוקר: תאמו מבעוד מועד (בעת הזמנת המלון) ארוחת בוקר מוקדמת ביום המרתון.
9. ריצת היכרות: מומלץ לבצע ריצת היכרות של 20 דקות על מסלול המרתון, לחוש אותו, להכיר ולבוא אליו רגועים יותר במרתון.
10. מפגש משפחתי: במידה ויוצאים עם המשפחה מומלץ לתאם נקודת מפגש בסיום הריצה כי אזור הסיום הומה אדם.
ביטוח מתאים!! זה הטיפ הכי חשוב
הטיפ האחרון הוא חשוב ביותר,
מרתון פרנקפורט ב2016, 10 מעלות בחוץ, לא פגשתי את המלווים, קור איימים ועכשיו צריך לחזור למלון (קילומטר וחצי) עם גופיה ומכנסיים קצרים.
זה היה קשה יותר מהמרתון עצמו.
לא כל אוכל יעבור את הבדיקה הבטחונית (לשים לב בעיקר אם יש טיסות המשך) ואז כבר מאוחר להעביר למזוודה.