מחקר חדש מגלה ששילוב בין פעילות גופנית קבועה לבין צריכה מתונה של יין תורם לשמירה על בריאות הלב ומוריד את רמת הכולסטרול. המחקר החדש הזה עליו אנו מדברים, הוצג בכנס השנתי של אגודת הקרדיולוגים האירופית בברצלונה, והוא הראשון שבודק את השפעת היין על הגוף אחרי ששתיית היין הוכנסה במיוחד לתכנית התזונה של הנבדקים. החוקרים עקבו במשך שנה אחר 146 נבדקים שמבצעים פעילות גופנית לפחות פעמיים בשבוע. לאורך הזמן הזה הם התבקשו לשתות במתינות יין אדום או לבן. לפי תוצאות המחקר, גם שתיית יין אדום (במקרה הזה פינו נואר) וגם יין לבן (במקרה הזה שרדונה פינו) גרמה לירידה ברמת הכולסטרול בקרב הנבדקים.
עוד כתבות בנושא
מחקר ישראלי חדש: יש להציע טיפול אישי לירידה במשקל
מחקר: האם דקה אחת של אימון חזק יכולה להשתוות ל-45 דקות של אימון קל?
פעילות גופנית מפחיתה את הסיכוי לתחלואה ב-13 סוגי סרטן
מילוש טבורסקי שניהל את המחקר הזה אמר: "המחקר שלנו מוכיח ששילוב בין שתיית יין בכמות מתונה לבין פעילות גופנית קבועה מקטין את הסיכוי לטרשת העורקים וכתוצאה מכך מקטין את הסיכוי למחלות לב". אגב, היין האדום שבו השתמשו במחקר הכיל כמות גבוהה יותר של אנטיאוקסידנטים מאשר הלבן, והיתה בו כמות גבוהה פי 10 של פוליפנול ופי 6 של רסברטול. עם זאת שני היינות הביאו לתוצאות דומות. המסקנה מכך היא שאולי לאנטיאוקסידנטים האלו אין כאלה סגולות כפי שנהוג לחשוב, אבל לשילוב בין שתיית יין לפעילות גופנית יש.