מהפך בתחום האישורים הרפואיים למרוצים עממיים: ביום שישי התכנסה המועצה הלאומית לבריאות בקהילה יחד עם איגוד רופאי המשפחה, לדיון בנוגע לצורך במתן אישורים רפואיים למרוצים עממיים שם טענו כי נתינת אישור רפואי הוא בגדר סיכון הרצים וכי יש להסתפק בהצהרה רפואית של המשתתף עצמו.
בדיון טענו רופאי המשפחה כי מתן אישורים לספורטאים נותן למתחרים תחושה כי הם כשירים לבצע את הפעילות והם עלולים להתעלם או לא להקשיב לגופם במקרה של בעיה שעלולה לצוץ במהלך התחרות ובכך עלולים לגרום נזק גופני.
כתבות נוספות בנושא:
דעות || את מי נאשים הפעם בעקבות הפצועים הרבים במרתון סמסונג ת"א?
דעות || האם הוועדה לבחינת אירועי ספורט בישראל נכשלה, בעקבות ריבוי הפצועים במרתון ת"א
מדוע מרתון סמסונג ת"א הוא נושא בוער כל כך?
בעקבות מותו של הרץ דוד שלומוביץ במרתון תל אביב 2011 ממכת חום והתייבשות, קמה ועדת מורן שבחנה את אמות המידה לקיום אירועי ספורט והגישה את המלצותיה למשרד הבריאות. בין יתר ההמלצות כמו אי קיום מרוץ בטמפרטורה של מעל 28 מעלות, המליצה הועדה שלצורך השתתפות במרוצי ספורט עממי בעלי עצימות גבוהה ישנו צורך באישור רופא.
כעת, ממליצה המועצה הלאומית לבריאות בקהילה, כי המשתתף עצמו ימלא הצהרת בריאות ובמידה ולא יהיה מתאים אז יאלץ לקבל אישור רפואי על מנת להשתתף.
חשוב לציין בנוסף, כי ישנם אלפי משתתפים שמעדיפים שלא להגיע לאירועי הספורט הללו בעקבות הצורך בקבלת אישור רפואי ובכך קיימת ירידה בכמות המשתתפים באירועים אלו.
כעת עם ת לא עם ט.
מאד חשוב-אפילו קריטי-ש "כעת" יתוקן במיידי…:)
יפה לראות מה שאומרים הרופאים לא תמיד מעניין את בתי המשפט. השופטים חושבים שהם מבינים טוב יותר מהרופאים בענייני רפואה.
האם ידוע לכם אם ההמלצה הפכה כבר להנחייה או שעדיין ישנה דרישה להמציא אישור רפואי?