ד"ר שמי שגיב, אלוף ישראל במרתון (1987-89) ונציג ישראל במרתון האולימפי בלוס אנג'לס 1984 על הדרך הנכונה לרוץ במרתון ווינר ירושלים
מאת:ד"ר שמי שגיב
• הסדרי תנועה במרתון ווינר ירושלים 2013 – כאן
תוואי המסלול של מרתון ירושלים, הכולל עליות וירידות, דורש תכנון ואסטרטגיה שונה מאשר מרתונים עם מסלול שטוח, כמו טבריה או תל אביב. מצד אחד, לריצת מרתון עם אופי מסלול משתנה יש יתרונות, אך מנגד, סגנון ריצה ותכנון לקוי יכול למצוא אותנו מדדים אל קו הסיום.
את תוצאת השיא שלי במרתון – 2:18 שעות – קבעתי בשנת 1984 במרתון דולות במניסוטה ארה"ב ( DULUTH – MINESOTA). מסלול המרוץ מאופיין בגבעות מתגלגלות (ROLLING HILLS), עם עליות וירידות מתונות לכל אורך מסלול הריצה. לריצה במסלול בעל אופי משתנה יש יתרונות ביומכניים ופיזיולוגיים שאם יודעים לנצלן הן יכולות להיות עדיפות על מסלול בעל אופי שטוח לחלוטין.
אך מנגד, ריצה בעלייה יכולה להיות מאתגרת – בעיקר
מנטאלית. זה לא פשוט להתמודד עם 42 ק"מ של ריצה, ובנוסף לכך משולבות בה עליות. כשהעלייה מגיעה, השתדלו לא לתקוף. אתם על הקצה ואל תנסו למתוח את החבל יתר על המידה. לפני העלייה פשוט שימו לב למאמץ שגופכם נתון בו ונסו לשמר מאמץ זה לאורך העלייה. בעלייה נסו לקצר את הצעד ולהגביר מעט את תדירותו. רוצו על כריות כף הרגל והטו מעט את הגוף קדימה. גופכם עושה זאת אוטומטית.
לאחר כל עלייה באה ירידה ושם רצים לא מנוסים יכולים לבצע לא בריצה במסלול משנה ישנם שינויים תמידיים בסגנון ואופי
והריצה, ישנם שינויים במאמצי הגוף. לכן יש להיות עירניים ולהקשיב ל"מד הדופק" הפנימי שלכם, למאמץ שגופכם נתון. תוך כדי הריצה, נסו עד כמה שרק ניתן, לשמר על רף מאמץ אחיד מבלי חריגות גדולות במיוחד. זה המצפן שיוביל אתכם בבטחה אל קו הסיום. |
ציון נגר במרתון ווינר ירושלים 2012
|
ד"ר שמי שגיב – מומחה לרפואת ספורט
אלוף ישראל (1985, 1987) ונציג ישראל לאולימפיאדת לוס אנג'לס, 1984, אלוף ישראל טריאתלון, ק. גיל.
http://www.shemidc.co.il/sport-chiro.php