לפני קרוב לחודשיים עולם הספורט הזדעזע וגם כריס פרום נכנס לרשימה השחורה של הספורטאים הגדולים שהסתבכו בבדיקה לא תקינה של חומרים אסורים. אחרי הקטע ה-17 של הוואלטה בה ניצח פרום ב-2017 התגלתה אצלו כמות גבוהה מהמותר של חומר בשם סלבוטמול. פרום וקבוצתו "סקיי" טענו שהמקור הוא בתרופה לאסטמה שבה הוא משתמש, והנושא עבר לבירור שלא הסתיים עד היום.
עוד כתבות בנושא
כריס פרום נכשל בבדיקת חומרים אסורים
כריס פרום ניצח בוואלטה בספרד
ניצחון רביעי לכריס פרום בטור דה פראנס
מסתבר שמבחינה חוקית כריס פרום יכול בינתיים להמשיך להתחרות. בהתאחדות הרכיבה הבינלאומית (UCI) המליצו לו שלא לעשות את זה, אבל זה כל מה שהם יכולים לעשות. אחרי הכל לא מדובר בנטילת חומר מרשימת החומרים האסורים אלא בשימוש של חומר מותר מעל לרמה הנדרשת.
בקבוצתו של פרום, "סקיי" מגבים את הרוכב שזכה בשנה שעבר בטור דה פראנס ובוואלטה, ואומרים שפרום לא עשה שום דבר רע ומבחינתם הוא פותח את העונה כרגיל. זה אומר שכבר בשבוע הבא הוא יתחרה במרוץ הראשון שלו ל-2018, מרוץ של חמישה קטעים בספרד בשם "רוטה דל סול". בנוסף, פרום אמור לרכוב במרץ בטירנו-אדריאטיקו, באפריל בטור של האלפים, ובמאי בג'ירו ד'איטליה שיפתח בישראל.
באתר "סייקלינג ניוז" פרסמו אתמול (רביעי) שמנהל הג'ירו ד'איטליה, מאורו וני, אמר שהוא מקבל בברכה את כריס פרום לג'ירו השנה, אבל באותה נשימה הוא קרה לכל הגופים המעורבים לזרז את חקירתו של פרום כדי לא לפגוע בחלוקת התארים של הג'ירו. וני אמר: "אני לא יכול למנוע מפרום להגיע לג'ירו ונקבל אותו בברכה. אם הוא ינצח, אז בשבילי הוא יהיה המנצח הסופי ולא משנה אם יודיעו לאחר מכן על פסילה או השעייה. אני לא מתכוון להסיר שוב את שמו של אלוף הג'ירו כפי שעשינו בעבר".
וני התכוון למה שקרה ב-2011, כשאלברטו קונטאדור ניצח את הג'ירו ולאחר מכן נאלצו לפסול אותו לאחר פרסום חקירה של פרשת חומרים אסורים שמקורה היה בכלל בטור דה פראנס 2010.
ב"סקיי" מגבים את פרום ומנהל הקבוצה דייב בריילספורד הסביר למספר עיתונאים במהלך מרוץ בדרום אמריקה מדוע הוא לא נכנע ללחצים ומאפשר לפרום להתחרות: "מבחינתי אין פה שאלה כי הוא לא עשה שום דבר רע ואני חושב שהוא חף מפשע. כל מה שקרה עד עכשיו לא היה אמור להתפרסם, מדובר במידע חסוי שנמצא בבדיקה. אני מקווה שבסופו של דבר התהליך הזה יהיה הוגן, אבל אני גם מבין שזה גורם להרבה בלבול".
בימים האחרונים עוסקים בתקשורת הבריטית גם בסיבות לכך שהבדיקה בענייניו של כריס פרום היא כל כך ארוכה. מסתבר שבתהליך הזה מעורבים לא רק משפטנים אלא גם אנשי רפואה, כשאלו שמהצד של פרום מנסים להסביר מה עלול לגרום לכמות האסורה של החומר סלבוטמול מבלי לעבור על החוקים של הסוכנות הבינלאומית למניעת סימום בספורט.