שעות לפני המראתה למרוץ הבכורה של קבוצה ישראלית מקצוענית בטור האופניים של אזרבייג׳ן, צלחה ״סייקלינג אקדמי״ דרמה מורטת עצבים על קו הסיום במרוץ שחצה 3 מדינות וכמעט ועלה לה ביוקר רב. כמה מאות מטרים לקו הסיום של טור הקרפטים, אחרי 6 ימים מפרכים ולמעלה מ-20 שעות של מרוץ אינטנסיבי, נקלעו רוכבי המרוץ בספרינט מסחרר לשורה של התרסקויות בסיבוב חלקלק מגשם שהפך בשנייה למלכודת עבור רבים מהם.
״לא היה לנו סיכוי״
שניים מרוכבי הקבוצה המקצוענית הישראלית שהיו בדבוקה הקדמית ששעטה לעבר קו הסיום במרכז עיר בהונגריה, איבדו את השליטה על אופניהם ומצאו את עצמם מוטלים על האספלט ושפת המדרכה. ״לא היה לנו סיכוי״, סיפר בן איינהורן, 21, ״ב-70 קמ״ש, בסיבוב עירוני כשכולם לא רואים בעיניים, זה הרגיש שנקלעת עם האופניים לזירת החלקה על הקרח״. איינהורן שספג חבטה קשה ברגלו, מיהר לקום על רגליו, טיפס על האופניים והמשיך לסיום אבל פטריק טאלאגה, הרוכב הפולני המצטיין של הקבוצה, שכב חבול על שפת המדרכה דקות ארוכות לפני שהובל באמבולנס לבית החולים. ״הייתי בטוח ששברתי את הרגל וגמרתי את העונה״, אמר שעתיים מאוחר יותר כאשר התברר שיצא מהסיפור עם חבלות ושריטות בלבד.
עוד כתבות אופניים
השקת "סייקלינג אקדמי": האם אנחנו בדרך לרוכב ישראלי ראשון בטור דה-פראנס?
סייקלינג אקדמי סיימה את יום המרוצים הראשון
ניב ליבנר: טיפים והמלצות לרכיבה בקיץ הישראלי
רוכבי אופניים הם חבורה קשוחה והתרסקויות הן חלק מהמשחק, אבל עבור הקבוצה שהוקמה רק לפני חודשים ספורים ועשתה היסטוריה בספורט שהתרגל לשנים ארוכות של הזנחה והידחקות לשוליים, היו אלו רגעים קשים של חרדה. אובדן של רוכב או שניים עלולים לשבש בצורה קשה את שאיפתה המוצהרת ליטול חלק בלוח מירוצים אינטנסיבי ברחבי העולם כדי לקדם את 11 רוכביה לקדמת הענף העולמי.
הופעתה של הקבוצה בשני מרוצי הבכורה הגדולים שלה בטורים אירופאיים היתה בהחלט צעד ראשון מוצלח בדרך הארוכה הזו. בשבוע האחרון התחרו רוכביה בהצלחה במרוץ הקרפטים הפולני שחצה את שרשרת ההרים והפולנית בדרך לסלובקיה והונגריה. מדובר באחד המרוצים החשובים ביותר באירופה לרוכבים מתחת לגיל 23, בימה להציג יכולות שיצדיקו חוזים בקבוצות בכירות.
״רק רציתי לחזור הביתה״
הסיפור הגדול של הקבוצה במרוץ, היה שייך ללא כל ספק לעידו זילברשטיין, 21, שימים לפני המרוץ התנהלך מדוכדך מפרישתו המאולצת מהטור הקרואטי בשל מחלה. ״רק רציתי לחזור הביתה״, סיפר לשוונג, "אבל לטור הקרפטי הגיע רוכב חדש, נחוש ולוחמני שהשתפר משלב לשלב עד שנתן אתה מה שכינה 'הופעת החיים שלי'". בשלב השלישי, שלב של עליות קשות, המתאימות לו ככפפה – כמטפס הטוב ביותר בארץ. 25 ק"מ לתוך המרוץ הבחין זילברשטין שקבוצת הרוכבים שברחה לדבוקה, דקות ארוכות קודם לכן, מתחילה להתקשות בעלייה לפסגת ההר. ללא שנייה של היסוס, התרומם מהאוכף והחל לטפס. ״נתתי הכל״ הוא מספר בהתרגשות, "תוך כדקה הצלחתי לסגור את הפער ומאותו רגע ועד סיום התחרות, כ-95 ק״מ, ניהלנו מרוץ של עכבר ואריה בנסיון להדוף את נסיונות הפלוטון להדביקנו. היו רגעים שהרגשתי שזה סיוט״. בסוף, הצליחה החבורה להקדים ולחצות את קו הסיום לפני הדבוקה השועטת. זילברשטיין סיים שביעי את השלב והיה על סף כניסה לעשרת הגדולים של המרוץ, ובסך הכל 47 שניות ממוביל התחרות כולה. רק ביום ההתרסקויות, בשלב האחרון של המרוץ גלש למקום ה-12. הוא עצמו ניצל מההתרסקות ההמונית. ״לא היתה לי בעיה לאבד כמה מקומות בדירוג״ אמר אחר כך בחיוך, ״העיקר שיצאתי בריא ושלם למרוץ הגדול הבא״.
המרוץ הזה ממתין לו כבר ביום רביעי בבאקו, אזרבייג׳אן. הקבוצה קיבלה מהמארגנים הזמנה למרוץ הגדול בהשתתפות 25 קבוצות מרחבי העולם. מדובר בתחרות בהשקעה כספית גדולה ובליווי של שידורים ישירים (גם באירופה ובישראל). הוא יחצה את המדינה לאורך מסלול קשה של כמעט 900 ק"מ בחמישה ימים. עבור הקבוצה זו עוד הזדמנות להגיע למרכז הבמה, עם תקווה לא רק להצליח אלא לסיים ללא אבידות.
לעדכונים חיים מהמרוץ בדף הפייסבוק של סייקלינג אקדמי