לכל הכתבות של הטור דה פראנס 2017
1. מארגני הטור דה פראנס החליטו השנה על מסלול חדש, לא מסורתי. הרבה פחות קילומטרים נגד השעון (36 ק"מ נג"ש בסך הכל), הרבה פחות סיומות הרריות. מסלול שעשוי להיראות על פניו "חלבי".
2. במסלול כזה, שני מאפיינים צפויים לבלוט. ראשית, הרוכבים "יעשו" את התחרות. יותר חכמה, יותר טקטיקה, פחות משמעות ליכולת נגד השעון ופחות קילומטרים לצבירת פערים גדולים בהרים (אם כי מספר שלבים בולטים יוצאים מכלל זה – ראשון בהם, שלב 5 והסיומת ב-פלאנש דה בל פי).
3. מי שחשב שמאפיינים כאלו עלולים להקטין את הסיכויים של כריס פרום וקבוצת סקיי, כנראה לא עקב אחרי הטור של 2016' שם היכולת הטקטית של פרום לעומת יריביו היתה עילאית. היא שהכריעה את הטור לטובתו ואפשרה לו לרכוב בצהוב ובצורה הגנתית ימים ארוכים. טור 2016 הוכרע כבר בשלב השמיני ונראה סגור סופית כבר בשלב ה-11.
4. שלב הפתיח הקצרצר נגד השעון בדיסלדורף במהדורת 2017, הוכיח שוב שקבוצת סקיי הגיעה מוכנה מכולן. ארבעה מ-8 המקומות הראשונים בתום שלב 1 צבועים בצבעי סקיי. פרום כבר עכשיו מוביל על יריביו הבולטים בדירוג הכללי ב-35 שניות לפחות.
5. השלב עצמו היה מפגן של חוסר אחריות תכנוני מחפיר מצד המארגנים. משום מה תוכנן מסלול רווי פניות חדות ופיתולים דווקא לשלב קצרצר שצפוי מראש להתנהל במהירות גבוהה מאד, על אופני נגד-שעון לא יציבים.
6. מכת מחץ שהתווספה לתכנון האומלל היתה שדיסלדורף נשטפה גשם רציף לאורך היום כולו.
7. התוצאה – נפילות, החלקות והתרסקויות. רבים מהרוכבים נפלו קורבן. אחרים רעדו מפחד בפניות, ולקחו אותן במפגן של יראה והססנות. שלב אומלל ומאמלל.
8. שניים שילמו את המחיר האולטימטיבי של פרישה מהמרוץ. אלחנדרו ולוורדה הוותיק נפצע קשה בשידור חי לעיני המצלמות כשהתרסק לתוך המחסומים (לאחר ביקור בבית החולים והאבחון שקיבל שם, צריך להתפלל שהקריירה של ולוורדה הוותיק לא הגיעה לסיום עצוב), ו-יון איזגירה (גם הוא ספרדי) התרסק גם הוא בעצמה ופרש מהמרוץ.
9. מנצח השלב, באופן מפתיע, היה גריינט תומס מסקיי, שילבש ביום ראשון את החולצה הצהובה. תומס, שהגיע כמועמד מטעם סקיי לנצח בג'ירו ד'איטליה לפני חודשיים ונאלץ בעצמו לפרוש שם לאחר התרסקות, לא האמין שזה קורה לו.
10. אילו תומס לא היה מחויב רק להיות פועל שחור בשירותו של כריס פרום, היה לו סיכוי אפילו לנצח את הטור כולו. המסלול מתאים ליכולותיו ומאפייניו.
11. לפני השלב, המוביל ביחס ההימורים באתר מוביל בצרפת היה ריצ'י פורט עם יחס של 2.3 אירו זכייה לכל אירו אחד של הימור (לעומת 2.4 לפרום). אחרי השלב, סיכוייו של כריס פרום חזרו להוביל בבטחה אצל המהמרים עם יחס של 1.95. פורט עדיין שני, אבל צנח ליחס של 3.7. כך 14 ק"מ רטובים משנים גורלות. גריינט תומס, למרות החולצה הצהובה שעל כתפיו, עומד עדיין על 1 ל-18. כולם יודעים שכל עוד פרום בתמונת הניצחון, תומס ייאלץ לעבוד בשבילו.
12. בקדמת הדירוג הכללי נמצאים היום גם ספרינטרים רבים. מה לספרינטרים ולנג"ש? אז ככה: ראשית, יש בימים הקרובים ספרינטים עם בונוסים של זמן. מי שקרוב מספיק ומנצח מספיק, יכול לחלום לקחת את החולצה הצהובה – תמריץ ראוי לכל מאיץ שמכבד את עצמו. שנית (לא פחות חשוב), רכיבה בגשם גורמת להאטה דרמטית בפניות וסיבובים. מיד אחר כך צריך היא לחזור למהירות גבוהה כמה שיותר מהר. בפרקי התאוצה הקצרים האלו, הספרינטרים חזקים מכולם. התוצאה היא שהם חוזרים למהירות גבוהה לפני כל האחרים – יתרון משמעותי שמאזן את סיכוייהם. חוץ מזה, השליטה באופניים של הספרינטרים לרוב עולה על של רוב הרוכבים האחרים – יתרון נוסף בפניות בגשם השוטף.
13. שלב 2 ייקח את הרוכבים 203 ק"מ מדיסלדורף בגרמניה לליאז' בבלגיה (עם מאוץ ביניים במינשנגלדבאך). למעט שתי עליות קטנות, השלב שטוח, וצפוי להסתיים במאוץ המוני. אם הגשם ימשיך לרדת, ימשיכו גם ההתרסקויות.
למה לכתוב "פועל שחור" מספיק עם הגזענות הזאת ב 2017. תיהיו מקצועים ותרשמו "פועל" זה מספיק. אני מניח שמי שרשם את הכתבה הזאת הוא לבן מהגזע הארי שלא נומר אשכנזי.
מה עם – "הכבשה השחורה"? מה עם "השחירו את פניו"?
ביטויים יהודים, בלי שום קשר לגזענות.
יש גם "מגפה שחורה", "מרה שחורה", "שחור בנשמה".
שחור הוא חוסר צבע. אין לזה שום קשר לעור יפה בצבע שוקולד.
הגזענות בביטוי הזה היא אצל מי שרואה רק גזע בעיניים. תבדוק את עצמך…