מחפשים מתכון משביע, טעים ודיאטטי לשישי-שבת? נסו את פילה הסלמון הנימוח על מצע של מבחר ירקות של השף סהר רפאל
מאת:מערכת שוונג
פילה סלמון על מצע סלט חם | המרכיבים ל-4 סועדים:
4 נתחים של פילה סלמון במשקל
220 גר' לנתח
פלפל ומלח גס
4 גבעולי טימין
10 עגבניות שרי חצויות
2 עלי מנגולד קרועים לחתיכות גסות
1 בצל סגול פרוס לטבעות
רבע כוס שמן זית
1 לימון סחוט
2 שיני שום פרוסות
אופן ההכנה:
מושחים את הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
מחממים 3 כפות שמן זית במחבת טפלון ומניחים את הדג עם העור כלפי מטה ולוחצים כמה שניות על הדג כדי שלא יתקמר.
צולים את הדג במשך כ-3 דקות והופכים אותו על כל הצדדים (דקה לכל צד) ומניחים בצלחת.
באותה המחבת מחממים 3 כפות שמן זית על להבה בינונית, מוסיפים את עגבניות השרי ואת גבעולי הטימין והבצל הסגול.
מתבלים במלח ופלפל, כך שהעגבניות יגירו נוזלים ומוסיפים מעט לימון, את השום ואת עלי המנגולד.
ברגע שהוספנו את עלי המנגולד, מקפיצים הקפצה מהירה ומניחים במרכז צלחת.
את נתח הסלמון מניחים מעל ובוזקים עליו מעט מיץ לימון ושמן זית.
באדיבות השף סהר רפאל, מסעדת כדיתא וכרמים ליינות ביתן