תום פרנץ, זוכה העונה השלישית של מאסטר שף, מציע לכם מתכון מרענן לשישבת
מאת:מערכת שוונג
סלט מרענן, צבעוני ובריא שמתאים מאוד לאקלים הישראלי, התוספת של הפתיתים הופכת את הסלט היווני הקלאסי לארוחה שלמה נפלאה לצהריים או ערב. אפשר להגיש בצלחות אישיות ואז המנה גם מקסימה לאירוח.
סלט פתיתים יווני | מרכיבים ל-6 מנות
2 כוסות פתיתים קוסקוס 3 צבעים של סוגת
3 כוסות עגבניות שרי חצויות
4 מלפפונים חתוכים לטבעות
1 גמבה נקייה מגרעינים, חתוכה לקוביות גדולות
חצי כוס זיתים שחורים, מגולענים וחצויים
בצל סגול חצוי ופרוס דק
חצי כוס שמן זית איכותי
מיץ מלימון אחד
כף גדושה זעתר
מלח ופלפל גרוס טרי
300 גרם גבינת פטה איכותית, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
1. מכינים את 2 כוסות הפתיתים.
2. במקביל מכינים את הירקות: בקערת ערבוב מניחים עגבניות שרי חצויות, טבעות מלפפון, קוביות פלפל, חצאי זיתים שחורים ופרוסות בצל אדום. מוסיפים את הפתיתים, שמן זית, זעתר, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים בזהירות. טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים את הסלט לקערות אישית או קערת הגשה רחבה, מפזרים קוביות פטה, מזלפים במעט שמן זית ומגישים מיד.
הטיפ של תום פרנץ – המתכון הופך בקלות לטבעוני אם מחליפים את גבינת הפטה בקוביות טופו מוקפצות בשמן זית ועשבי תיבול.
באדיבות תום פרנץ ל"סוגת"
24.4.2014