מחפשים מתכון משביע וטעים לשישבת? נסו סטייק לברק עם תוספות מאתגרות
מאת:מערכת שוונג
סטייק לברק בפירות יבשים וחלב קוקוס | מרכיבים ל-3 מנות
• 2-3 דגי לברק נקיים
• 100 גרם חמאה
• 2 תפו"א חתוכים לקוביות
• 2 בטטות חתוכות לקוביות
• 3-4 תאנים חתוכות לרבעים
• 100 גרם חמוציות
• 4-5 משמשים
• 2-3 תמרים
• 1 קופסה של קרם קוקוס
• ציר ירקות
• 2 ענפי טימין/רוזמרין
• יין לבן
אופן ההכנה
1. יש לפרוס את הדגים לסטייקים בעובי 2-3"מ
2. לחמם את החמאה בסיר או במחבת ולהוסיף את תפו"א והבטטה
3. לצרוב כ-2-3 דקות ולהנמיך את הלהבה, נבזוק פנימה את היין הלבן
4. נוסיף את הדגים למחבת ונפזר מעל את הפירות היבשים
5. נוסיף את ציר הירקות ואת עשבי התבלין יחד עם קרם הקוקוס
6. נתבל במלח ופלפל לפי הטעם
אפשרות לשדרוג המנה
• להמשיך לבשל עם מכסה למשך 10 דקות
• להכניס לתנור למשך 15 דקות בחום של 200 מעלות
המתכון באדיבות השף סהר רפאל מסעדות כדיתא וכרמים
6.2.2014