אליפות אירופה בטריאתלון לפנינו והמונדיאל כבר בעיצומו, אז בחרנו לכם כמה נשנושי בריאות טעימים, יצירתיים ולהכנה זריזה בזמן הצפייה
מאת:מערכת שוונג
השף של רשת פרש קיטשן מציע תפריט בריאות קליל להכנה ומותאם לנשנוש מול משחקי המונדיאל ולקראת סוף השבוע העמוס של אליפות אירופה בטריאתלון.
נשנוש ראשון
קרוסטיני סלמון מעושן עם גבינת בצל ושמיר:
פורסים לחם קסטן דגנים לארבע ומניחים בתנור על גבי נייר אפייה ב-160 מעלות למשך כ-15 דקות.
במחבת חמה עם מעט שמן זית, מקפיצים בצל לבן קצוץ עד להשחמה קלה ומקררים.
מערבבים את הבצל עם גבינת שמנת רזה, שמיר קצוץ וגרגירי חרדל שחורים. מורחים
קלות את פרוסות הקרוסטיני בגבינה ומניחים מעל פרוסת סלמון מעושן. מקשטים
בעלי רוקט, מעט שמן זית ומלח ים אטלנטי.
קרוסטיני סלמון מעושן עם גבינת בצל ושמיר
נשנוש שני
סלייסים דקים ופריכים של בטטה וסלק בליווי יוגורט קארי:
פורסים פרוסות דקיקות מאוד של סלק ובטטה, מניחים על גבי נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות למשך כ-3 שעות.
הכנת רוטב מתאים: מערבבים כוס יוגורט רזה עם כף משחת קארי צהוב ומגישים.
סלייסים דקים ופריכים של בטטה וסלק בליווי יוגורט קארי
נשנוש שלישי
עלי אנדיב (עולש) ממולאים בגוואקמולי אבוקדו ופלפל קלוי:
מפרידים עלי אנדיב ושוטפים היטב. במקביל מכינים גוואקמולי מקוביות אבוקדו טרי, חופן בצל סגול קצוץ, קוביות פלפל אדום קלוי בתנור, מיץ לימון טרי, מלח ים ופלפל שחור גרוס. ממלאים את העלים בגוואקמולי, מפזרים מעט כוסברה קצוצה מלמעלה ומגישים.
עלי אנדיב ממולאים בגוואקמולי אבוקדו ופלפל קלוי
נשנוש רביעי
חטיפי שוקולד ופריכיות אורז עם פיסטוק ואגוזי מלך:
ממיסים שוקולד מריר עם מעט תמצית וניל. במקביל שוברים גס פריכיות אורז, קוצצים פיסטוק קלוי ואגוזי מלך ומערבבים את כולם יחד. יוצקים בעזרת כף עיגולים על נייר אפייה, מכניסים לקירור עד התייצבות ומגישים.
19.6.2014