הטריאתלט שחר שגיב החל ברגל ימין את הקמפיין שלו כשהמטרה הסופית היא להפוך לטריאתלט האולימפי הישראלי השני אחרי רון דרמון. כדי הגיע לטוקיו 2020 הוא יצטרך לתקוע יתד בצמרת הדירוג העולמי, ובינתיים הוא מתקדם לשם מצוין.
6 ימים אחרי ששגיב סיים במקום התשיעי בתחרות מסבב גביע העולם בניו פליימות' שבניו זילנד, הוא התחרה אתמול (שבת) בתחרות השנייה השנה בסבב העולמי (הסבב הגדול ביותר) שהתקיימה בגולד קואסט שבאוסטרליה. כמו בניו זילנד, זו היתה תחרות למרחק ספרינט, בסיומה שגיב סיים במקום העשירי בזמן של 53:14 דקות.
אם בתחרות הקודמת בניו זילנד שגיב היה מהראשונים לצאת מהמים, הפעם הוא הסתבך קצת יותר כפי שסיפר לאחר התחרות: "שישה ימים אחרי המקום התשיעי בניו פליימות' היה צריך להתאושש טוב ולהתחדד כדי להגיע מספיק מוכן לתחרות הזאת. היתה לי שחייה לא טובה, נכנסתי למכבסה באופן ממש אגרסיבי. הצלחתי לכפר על זה בפתיחת הרכיבה, ובריצה נתתי את כל מה שהיה לי כדי לסיים במקום העשירי ולהשלים טופ 10 שני בשבוע אחד". התחרות הבינלאומית הבאה של שחר שגיב תהיה התחרות השלישית בסבב העולמי שתתקיים ב-13 במאי ביוקוהומה, יפן.
המנצחים: מריו מולה ואנדראה יואיט
מריו מולה הספרדי, אלוף העולם, סיים ראשון בזמן של 52:35 דקות והיה מהיר ב-39 שניות משגיב, שאת קטע הריצה ל-5 קילומטרים עשה בזמן של 14:46 דקות. ריצ'ארד מארי הדרום אפריקאי שניצח לפני 6 ימים בניו זילנד סיים הפעם שני, ופרננדו אלארזה הספרדי סיים שלישי כשהוא מקדים את בן ארצו ואחד הטריאתלטים הטובים בכל הזמנים, חאבייר גומז. בסך הכל סיימו את התחרות הזאת 43 טריאתלטים.
מי שמככבת בסבב העולמי לנשים בינתיים היא הטריאתלטית הניו זילנדית הוותיקה אנדראה יואיט, שניצחה גם בתחרות השנייה בסבב העולמי (אחרי אבו דאבי באיחוד האמירויות). בהיעדרה של גוון יורגנסן הצפויה ללדת, יואיט נהנתה הפעם אפילו ממופע סולו בניגוד לאבו דאבי, וסיימה ראשונה בזמן של 58:03 דקות. היא הקדימה בארבע שניות את האוסטרלית אשלי ג'נטל, כשג'ורי אידה היפנית סיימה במקום השלישי. אגב, יואיט חגגה במקביל לניצחון הגדול שלה את יום הולדתה ה-35.
כתבה מצויינת. לדעתי היה ראוי קצת להסביר למתעניינים שפחות בקיאים את ההבדל בין הסבבים. הסבב ששחר התחרה בו אתמול הוא הסבב היוקרתי ביותר WTS לעומת הסבב שהתחרה בו בניו זילנד WC שהוא דרג נמוך יותר מהדרג הגבוה.
תודה על ההסבר!
איך הדירוג עובד?