רבות דובר כבר על היתרונות של חשיבה חיובית. עבור הפסימים שבינינו זה נראה טיפשי. ולכן, עדיף לחשוב כל הזמן שבדקה הבאה אתה מועד במדרגות, כדי לא להיות מופתע כשזה באמת קורה
מאת:מיכל יערון
במחקרים שנעשו על תפקוד המוח, נמצא כי הוא כל הזמן עובד, ואין רגע דל. כשהכניסו אנשים בתוך קופסא ללא שום גירוי, (באף אחד מהחושים) הם תיארו כי אחרי פחות משעה התחילו להיות להם אילוצי נציות, (מחשבות שווא).
משתמע מכך, שאם לא נעסיק את מוחינו הוא יעסיק עצמו לבד, ולא בהכרח במחשבות חיוביות. יתרה מכך, בזמן מאמץ, כשהגוף סובל או רק כי הריצה לא נפתחת מתחילים לחשוב למה בכלל לעשות זאת ואולי כדאי לעצור. היכולת לשלוט בחשיבה מהווה יתרון גדול. במקום לתת למוח לייצר את המחשבות והן לא תהיינה חיוביות ברגעים אילו, עלינו לקבוע עבורו מה יעסיק אותו, וטוב ונכון עבורנו יהיה למלא אותו במחשבות חיוביות. כמו שמתאמנים על יכולות גופניות, יש להתאמן על היכולות המנטליות, וחשיבה חיובית היא אחת ממיומנויות אלו.
ובכן איך עושים זאת?
שבו בנחת, ורישמו לעצמכם את המחשבות העולות לכם בראש באופן אוטומטי במצבי לחץ ודחק, כמו שהינכם פוגשים בזמן העיסוק בספורט, באימון קשה או בתחרות (לפניה ובזמן התחרות). מסתבר שאצל רב הספורטאים כשלא הולך וקשה, המחשבות האוטומטיות העולות לראש הן שליליות כגון: אין לי סיכוי להצליח, איזה אפס אני, למה לא עשיתי… וכו'. לאחר שרשמתם את המחשבות השליליות, רישמו לצידן מחשבות חיוביות שיחליפו אותן כגון: אני סומך על עצמי, אני יודע שאם אתאמץ אצליח, אני מאמין בעצמי ועוד. בשלב הבא, עליכם לשנן משפטים אילו באופן תמידי. לא לחכות לרגע התחרות או המשבר. שינון הוא אימון למוח. ואז, בתוך התחרות או המצב המשברי, אם עולה לראש מחשבה שלילית, יש להמירה במחשבה עליה התאמנו קודם לכן. אימון הוא מרכזי בהצלחת המשימה הזו.
—————————————————————————————————————-
מיכל יערון – פסיכולוגית ספורט – 'לעוף'