הטיפ השבועי של מיכל: נצחון הרוח על החומר ובחירות לא טריוויאליות

כמעט הכל ישמע כבר כקלישאה זולה. הספורטאים בעלי המוגבלויות הגופניות, האנשים יוצאי הדופן הללו מסוגלים להתעלות כמעט מעל כל מכשול ולהציג את יכולתם לראווה, ללא שום מגבלות של הנפש. כמעט הכל נכתב כבר על אופיים המיוחד ועל נחישותם האין סופית, אני אישית רואה זכות גדולה ללמוד מהספורטאים הענקים הללו את רזי הנחישות, האומץ וכוח הרצון
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

כמעט הכל ישמע כבר כקלישאה זולה. הספורטאים בעלי המוגבלויות הגופניות, האנשים יוצאי הדופן הללו מסוגלים להתעלות כמעט מעל כל מכשול ולהציג את יכולתם לראווה, ללא שום מגבלות של הנפש. כמעט הכל נכתב כבר על אופיים המיוחד ועל נחישותם האין סופית, אני אישית רואה זכות גדולה ללמוד מהספורטאים הענקים הללו את רזי הנחישות, האומץ וכוח הרצון

מאת:מיכל יערון, צילומים: רזי לבנת


ליוויתי ספורטאים אולימפיים, בריאים ובעלי נכויות כאחד, ראיתי אותם במאמציהם ובעבודתם הקשה, עמלים בניסיון לשפר את הישגיהם ימים כלילות, בספורט ומחוצה לו.

המשותף לכל הספורטאים, הבריאים ובעלי הנכויות הוא הרצון להיות טובים. לנצח, למצות את היכולת, להשתפר. זה נשמע ברור וכמעט טריוויאלי- חלק משמעותי ב"אני" שלהם, בזהות, הוא הצורך במצוינות, השאיפה להיות טובים יותר ולבלוט מעל כולם. בספורט נמדדים, בספורט מתחרים ובספורט רוצים לנצח- מי ששורד את הדרך ומגיע למקומות הגבוהים ביותר הוא זה שהצליח בדרך.


נבחרת ישראל למשחקים הפאראולימפים- לונדון 2012


מה שלא ברור כל כך וטריוויאלי בעייני היא הבחירה בספורט:  מדוע יבחר אדם להביא את עצמו לידי ביטוי דווקא במקום בו יש לו מוגבלות? למה בוחר מישהו בעל נכות להיחשף בפני כל העולם דווקא במקום בו קשה לו ? זהו קונפליקט אדיר שדורש מספורטאים נכים להיות מסוגלים לבנות את הזהות הפנימית שלהם דווקא  במקום בו הם מוגבלים – הגוף. העיסוק בגוף הפיזי עצום בספורט, המפגש של ספורטאי תחרותי "רגיל" עם המגבלות גופניות ופציעות מורכבת מאוד מבחינה רגשית, אז על אחת כמה וכמה אצל אדם שהכלי איתו הוא עובד – הגוף – הוא בעל מגבלה.

אין ספק שקונפליקט זה רק מעצים את ההבנה כמה הנפש והרוח הם המשפיעים בעיקר בעולם הספורט. כולם מדברים על יכולת מנטאלית, אך בספורט הפאראלימפי מתחדדים המושגים. להיות ספורטאי זו לא יכולת מנטאלית. להיות ספורטאי זו יכולת פסיכולוגית – מנטאלית, אך בעיקר רגשית יוצאת דופן. גם להתגבר על המכשולים הגופניים, גם לבנות זהות על בסיס של מגבלה, דורש מהאדם התעלות נפשית יוצאת דופן, ועל כך- יותר מהכל – מגיעה להם יותר ממדליה והכרה!

כל הטיפים השבועיים של מיכל כאן

10.9.2012


מיכל יערוןמיכל יערון-  lauf ,
פסיכולוגית קוגניטיבית ופסיכולוגית ספורט. עוסקת בפסיכולוגיית ספורט כ-20
שנה. מרכזת לימודי הפסיכולוגיה בבית ספר למאמנים במכון וינגייט ומנהלת
הכשרת פסיכולוגים לספורט במכללה האקדמית וינגייט. מלווה ספורטאים
אולימפיים, ספורטאים מקצוענים בכירים, קבוצות בענפים שונים, נבחרות
לאומיות, מאמנים מכל הענפים וסוללת את דרכם של ספורטאים וספורטאיות למשחקים
האולימפיים ב-2012 ו- 2016.
 


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם מכירים את הנתונים שלי והתארים בהם זכיתי. אבל למען האמת, ארצה לפני הכול להיזכר בתור אדם טוב ממיורקה. בתור ילד קטן שרדף אחרי החלומות שלי ועבד הכי קשה שאפשר בשביל להגשים אותם", רפאל נדאל בנאום הפרישה שלו מטניס.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג