מי שמכיר את עולמם של רצי המרתון מקרוב יודע שאת הרצים החובבנים המהירים ביותר אי אפשר באמת להגדיר ככאלה. אחרי הכל מדובר בספורטאים שלצד הקריירה שלהם מתאמנים חזק מאוד ומשיגים תוצאות מהירות במיוחד. ובכל זאת, בעוד שרצים כאלה יכולים לככב במרוצים קטנים בקנה מידה בינלאומי, כשהם מגיעים למרתונים הגדולים בעולם כמו ברלין או ניו יורק – הם די "נבלעים" בתוך ההמון, ואפילו לא מוזנקים לצד רצי המרתון המקצוענים המובילים בעולם.
עוד כתבות בנושא
מרתונים הורגים? הם בעיקר גורמים לחיים טובים יותר
כמה אנשים בעולם באמת רצים מרתונים, וכמה בישראל?
10 מרתונים קרובים לישראל
שתי התוצאות הטובות ביותר
כדי לעודד אותם יותר, החליטו בגוף שמארגן את הניקוד של ששת המרתונים הגדולים בעולם (WMM) לנקד החל ממרתון ברלין הבא גם את המשתתפים המובילים בקטגוריות הגיל. בדומה לניקוד של המקצוענים, הניקוד בקטגוריות הגיל יתבסס על 6 המרתונים הגדולים בעולם: ברלין, שיקגו, ניו יורק, טוקיו, בוסטון ולונדון.
קטגוריות הגיל הצעירה ביותר בדירוג הזה תהיה 40-44 והמבוגרת ביותר תהיה 80 ומעלה. איך זה יעבוד? המנצח בכל קטגוריית גיל יזכה בסך הנקודות המקסימלי שהוא 4,000. כל מי שיסיים אחריו בטווח של עד 30 שניות יקבל 10 נקודות פחות, מי שיסיים בטווח של 31-59 שניות אחריו יקבל 20 נקודות פחות וכך הלאה. בנוסף, לכל קטגוריית גיל תקבע תוצאת יעד שאותה יהיו חייבים המשתתפים לקבוע כדי לזכות בניקוד המקסימלי.
משתתפי קבוצות הגיל יתחרו למעשה על ההזדמנות להשתתף באליפות העולם במרתון לקטגוריות גיל מטעם WMM שתתקיים לראשונה באביב 2020 ומיקומה עדיין לא נקבע. הדירוג ייקבע אגב לפי שתי התוצאות הטובות ביותר שהרצים ייקבעו במרתונים, והחדשות הטובות הן שבנוסף לששת המרתונים הגדולים שהוזכרו כאן, הם יוכלו לצבור דירוג גם ב-19 מרתונים נוספים: מונטריאול (קנדה), ליסבון (פורטוגל), בארוסה (אוסטרליה), אוקלנד (ניו זילנד), צ'ינגדאו (סין), לאס וגאס (ארה"ב), קווינסטאון (ניו זילנד), סינגפור, פיניקס (ארה"ב), בנגקוק (תאילנד), ניו אורלינס (ארה"ב), וושינגטון (ארה"ב), בורדו (צרפת), מדריד (ספרד), נשוויל (ארה"ב), המבורג (גרמניה), הוקס ביי (ניו זילנד).