קציצות עדשים טבעוניות ברוטב פירות יבשים לט"ו בשבט

במיוחד לחג הכנו לכם מתכון עם ניחוחות של פירות יבשים לספורטאים טבעוניים
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

לערוץ המתכונים הטבעוניים בשוונג

שהייתי ילד (וזה היה מזמן) כל שנה בט"ו בשבט היו לוקחים אותנו מטעם בית הספר, לטעת עץ באחד מיערות קק"ל בארץ. אני זוכר שהייתי מאוד מתרגש מהמאורע ומחכה בקוצר רוח לקבל את שתיל העץ כדי שאוכל לטעת אותו באדמה. אני זוכר שלאחר הטקס היינו מקבלים שקית גדולה עם שלל פירות יבשים ואגוזים אותם הייתי זולל כל הדרך במושב האחורי של האוטובוס. (אז לא היה לי אכפת על כמויות הסוכר שפירות מכילים). עוד אני זוכר שחשבתי לעצמי, כמה זמן לוקח לעץ, שנוטעים בט"ו בשבט, עד שהוא מניב פירות יבשים. כן, חשבתי שפירות יבשים צומחים על העץ. אז נכון, מדובר בפירות וגם שהם יבשים, הם עדיין מכילים גם ויטמינים וגם מינרלים אבל גם כמות מאוד גדולה של פחמימות.

הניחוחות מתכתבים עם ט"ו בשבט | צילום: חגי לפלר

מכיוון שהפרי איננו מכיל כמעט מים, קל לנו לאכול את הפרי ביתר קלות ולמעשה מבלי ששמנו לב, אכלנו כמות מאוד גדולה של קלוריות. לכן, החלטתי להרים את הכפפה ולהכין מנה של קציצות עדשים דלות בקלוריות אשר צפות ברוטב מתקתק וחלומי של פירות יבשים, המון תבלינים והרבה מאוד אהבה לאילנות ולגוף שלנו. זו מנה חגיגית, יפה ודיאטטית, שאפשר להגיש לסדר ט"ו בשבט (מי שעושה) או סתם לארוחת ערב חגיגית.

ערכים תזונתיים: (חישבה התזונאית ומדריכת הכושר נעם בכר)
כל קציצה מכילה 33 קלוריות, 5 גרם פחמימה, 2 גרם חלבון, 0.2 גרם שומן, 2.5 גרם סיבים תזונתיים, 0.5 מ"ג ברזל, 8.5 מג סידן, 10 מג מגנזיום

ערכים לכף רוטב אחת:

34 קק"ל, 6.6 גרם פחמימה, 0.7 גרם חלבון, 0.4 גרם שומן, 11 גרם סיבים תזונתיים, 3 גרם ברזל, 10.5 מג סידן, 7.9 מג מגנזיום, 8.5 מק"ג חומצה פולית

הכנת הקציצות

מרכיבים ל-25 קציצות בגודל כדור פינג פונג

1 כוס עדשים ירוקות/חומות לפני הבישול (200 גרם לפני בישול)
1/2 כוס פתיתי קוואקר גרוס דק
1/2 בצל
1 שן שום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת כורכום
1/4 כפית קינמון
מלח לפי הטעם
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמן לשימון הקציצות

מראה משובב ומענג | צילום: חגי לפלר

לרוטב:
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
1 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
7 עגבניות גדולות מקולפות או חתוכות לרבעים
כף סילאן
מקל קינמון קטן
1/4 הל טחון
1/4 כפית ציפורן טחונה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
200 גרם משמשים מיובשים מושרים כ 5 דקות במים חמימים וקצוצים גס
200 גרם שזיפים מגולענים קצוצים גס
מיץ מחצי לימון
2 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

1. טוחנים את העדשים יחד עם הקוואקר שבמעבד המזון, עד שמתקבלת עיסה דביקה ואחידה
2. מוספים את שאר רכיבי הקציצות (מלבד השמן) ומערבבים היטב
3. בעזרת ידיים רטובות עושים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים על גבי תבנית האפייה
4. מברישים עם מעט שמן את הקציצות
5. אופים על חום גבוה (200 מעלות) כ 20 דקות

הוראות הכנה לרוטב
1. מטגנים עם מעט שמן את הבצלים הקצוצים עד שהם מתרככים
2. טוחנים את העגבניות עם השום במעבד מזון ומוסיפים ישר לסיר עם הבצלים
3. מוסיפים את שאר הרכיבים (התבלינים והפירות היבשים) והמים ומבשלים על אש נמוכה כ 15 -20 דקות עד שהרוטב מסמיך ומסירים מהאש


חגי לפלר | בעל הבלוג "ספורטאי טבעוני"

נעם בכר | יועצת תזונה ומדריכת הכושר





אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם יודעים מי זה מייקל פלפס, אבל לאט לאט גם אנשים שלא יודעים כלום על שחייה מזהים את שאר השמות", ג'ורדן קרוקס, שיאן העולם הטרי ב-50 חופשי בבריכות קצרות




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג