לערוץ המתכונים הטבעוניים בשוונג
מי מאתנו לא נתקל בקופסאות שימורים של חומוס בסופרמרקט ואין לו מושג מה לעשות מה לעשות איתם. נכון, חומוס הוא מקור נפלא לחלבון, ויטמין B, לחומצה פולית, הוא דל בשומן ועשיר בסיבים תזונתיים (מה שעוזר לתחושת שובע לאורך זמן) ומאוד כיף לנגב חומוס בחומוסיות ולשלב את גרגרי הזהב האלו בתבשילים כמו קוסקוס, אבל אפשר להפוך אותם למנה העיקרית ולשחקן משמעותי בשולחן האוכל.
את הקציצות האלו עשיתי ממש במקרה שרציתי להכין משהו טעים מקופסת שימורים שנחה אצלי בארון כמה שבועות, חשבתי בהתחלה להכין פלאפל (קציצת החומוס האולטימטיבית) אבל רציתי לעשות קציצה יותר אלגנטית, כזו שאפשר להגיש לארוחה חגיגית. הקציצות האלו בעלות טעם לימוני עדין ומשגע, הן רכות ונימוחות. אפשר להגיש אותן בתוך פיתה עם סלטים וטחינה לביס מושלם. פתחתי את קופסת השימורים לאחר שוידאתי שכתוב על גבי האריזה שהיא איננה מכילה ביספינול A-BPA (חומר רעיל שמופרש מתוך קופסאות פח)
נועם בכר, יועצת התזונה ומדריכת הכושר מוסיפה את הערכים:
כל קציצה מכילה: 76 קלוריות
9.5 גרם פחמימה
3.5 גרם חלבון
1.5 גרם סיבים תזונתיים
23 מ"ג סידן
1 מ"ג ברזל
זמן ההכנה של המתכון 10 דק' וזמן הבישול 20 דק'
המרכיבים של המתכון
300 גרם גרגרי חומוס מבושל (אפשר גם מקופסת שימורים)
1 בצל בינוני
3 שן שום כתוש
4 כפות פירורי לחם מלא
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות טחינה גולמית
1 כף לימון
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כף שמן זית
הוראות ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
2. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות
3. במעבד מזון טוחנים היטב את החומוס ומעבירים לקערה
4. מוסיפים לקערה את שאר הרכיבים והתבלינים ומערבבים היטב
5. בעזרת הידיים יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג
6. אופים כ 20 -25 דקות עד שהקציצות משחימות
חגי לפלר | בעל הבלוג "ספורטאי טבעוני"
נעם בכר | יועצת תזונה ומדריכת הכושר
מה זה כף לימון? כף מיץ/ כף לימון מרוסק בשלמותו? כף גרד לימון?
העיסה קשה כמו אבן. רוב מעבדי המזון לא יטחנו את החומוס בלי הוספת נזלים. לא מספיק שחסרים נזלים, אתם כותבים להוסיף פרורי לחם? שיספגו מה? אין מה לספוג. משהו מקולקל במתכון. חבל שהתחלתי בלי לשים לב.
הכנתי בדיוק כמו במתכון ויצא מצוין. עיסה רכה להכנת קציצות.
הוספתי מלח ופלפל למתכון וגם כוסברה קצוצה את נייר הכפייה שימנתי. יצאו קציצות טעימות !