לערוץ המתכונים הטבעוניים בשוונג
אני מאוד אוהב את החג הזה. גם יש תחושה שהאביב ממש עוד רגע כאן וגם אין דבר שיותר משמח אותי מלראות את כל הילדים מתחפשים ומחלקים זה לזה משלוחי מנות. למרות שעברו המון שנים מאז בית הספר אני עדיין אוהב להכין משלוח מנות לקרובים ולאהובים שלי ולפנק אותם במבחר מאפים מעשה ידיי. בעברי הרחוק הייתי טורח ומכין אין ספור ממתקים ומאפים מתוקים מקמח וסוכר לבן, שוקולד, סוכריות, קרמים ועוד.
אבל בשנים האחרונות המרתי לאט לאט את הקמחים הלבנים בקמחים מלאים, את הממתקים במבחר פירות או במאפים מלוחים דלים בסוכר ובמלח כמו המתכון שלפניכם המכיל כמות נאה של חלבון, שומנים איכותיים ופחמימות מורכבות. אני אוהב להגיש את אוזני ההמן האלו במסיבות פורים (של מבוגרים, לא של ילדים כן?) כי כיףו נחמד לנשנש אוזן המן מלוחה מקמח כוסמין מלא בליווי כוס יין אחד (או שניים) פשוט חטיף מושלם ובריא.
ערכים תזונתיים: כל אוזן המן מכילה: 120 קלוריות, 3 גרם חלבון, 11 גרם פחמימה, 6 גרם שומן
אוזני המן טבעוניות מלוחות מקמח כוסמין
אוזני המן טבעוניות מלוחות מקמח כוסמין במילוי של שעועית לבנה, פיסטוק, כרישה ושמיר – חטיף מושלם למסיבת פורים
זמן הכנה: 15 דק'
זמן בישול: 20 דק'
זמן המתנה: 30 דק'
מס' יחידות: 50
מרכיבים לבצק
5 כוסות קמח כוסמין מלא לא יעבוד עם קמח חיטה מלא או שיפון
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח
1 כוס חלב סויה ללא סוכר
1 כוס שמן זית נפלא גם בגרסה המתוקה, אל תוותרו!
1 גביע יוגורט סויה 125 גרם
מרכיבים למילוי
2 כרישות פרוסות
1 כוס שעועית לבנה מבושלת אפשר גם מקופסת שימורים
1 כוס פיסטוק חלבי יעבוד נפלא גם עם קשיו ושקדים מולבנים. אין צורך להשרות במים
1 כף שמיר קצוץ אפשר גם בזיליקום, רוזמרין או כל עשב תיבול אחר שאתם אוהבים
1 כף שמן זית לטיגון
1 כפית זרעי כוסברה לא חובה
1 שן שום כתושה
הוראות הכנה
1. מתחילים עם הבצק
2. בקערה שופכים את הקמח, את המלח ואבקת האפייה ומערבבים היטב עד שכל הרכיבים מתמזגים זה בזה.
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל הרכיבים הנוזליים: שמן, חלב סויה, יוגורט ושן השום הכתושה ומערבבים היטב
4. מוזגים את הרכיבים הרטובים לתערובת הקמח ומערבבים היטב עד שכל הקמח נספג בנוזלים ונוצר בצק אחיד והמוגני. אין צורך ללוש יתר על המידה.
5. מניחים בצד כ 30 דקות
6. בינתיים מכינים את המלית
7. במחבת מטגנים עם שמן הזית את הכרישה עם זרעי הכוסברה והשמיר עד שהכרישה משחימה מעט. 2 -3 דקות
8. בעזרת מטחנת תבלינים טוחנים היטב את הפיסטוקים או בעזרת סכין גדול.
9. מערבבים את תערובת הכרישה והתבלינים עם הפיסטוקים הקצוצים ושעועית הלבנה עד אשר מתקבלת עיסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול
10. חוצים לחצי את הבצק ומרדדים חצי ממנו ליריעה דקה על גבי משטח העבודה. אין צורך לקמח את המשטח
11. בעזרת כוס חורצים עיגולים בבצק ומניחים מעט מהתערובת על גבי כל אחד מהעיגולים (כמות של חצי כפית תספיק)
12. בעזרת הידיים קורצים פינות עיגול הבצק צורה של אוזני המן ומעבירים לתבנית אפייה
13. מברישים כל אוזן המן עם מעט שמן זית מעורבב עם חלב סויה
14. ממשיכים עם חציו השני של הבצק
15. אופים על חום בינוני (170 מעלות) בין 15-20 דקות.
16. מוציאים, מצננים וזוללים
הערות למתכון: הצעה לגרסה מתוקה
1. הוסיפו 2 כפות סילאן לקערת ה"רטובים" בתהליך הראשוני
2. למלית מתוקה: ערבבו 400 גרם של מחית תמרים עם 3 כפות קקאו
3. לגרסה דלת שומן המכילה 80 קלוריות ליחידה:
4. הפחיתו את כמות השמן בבצק לחצי כוס
5. במקום פיסטוקים החליפו באותה כמות של פטריות שמפניון
חגי לפלר | בעל הבלוג "ספורטאי טבעוני"
נעם בכר | יועצת תזונה ומדריכת הכושר