עיסוי ומתיחות

ביום שישי הקרוב ייערך מרוץ האולטרה מרתון השלישי של PRO:SPORT, באזור רמות מנשה. הרצים כבר מרגישים מתוחים, תרפיית העיסוי היא הדרך היעילה לרענון ולהפגת מתחים ולחידוש חיוניות הגוף
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


ביום שישי הקרוב ייערך מרוץ האולטרה מרתון השלישי של PRO:SPORT, באזור רמות מנשה. הרצים כבר מרגישים מתוחים, תרפיית העיסוי היא הדרך היעילה לרענון ולהפגת מתחים ולחידוש חיוניות הגוף

מאת:איציק בוחבוט לוין


תרפיית העיסוי הינה הדרך היעילה לרענון ולהפגת מתחים ולחידוש חיוניות הגוף. המסאג’ עוזר להפגת מתחים לבעלי עיסוקים מכל הסוגים. ספורט-מסאג’ הוא סוג של עיסוי המלווה בטכניקות ספציפיות לפי עקרונות שפותחו על ידי פיזיולוגיים כבמאה שנות מחקר. העיסוי הוא אחד האמצעים להרפיה שרירית ולהתאוששות שמלווה את התפתחות האנושות מקדמת ההיסטוריה, קיימים עדויות שהמשחקים האולימפים ביוון השתמשו בעיסוי ספורטיבי בתקופות ההכנות למשחקים ובתחרויות עצמן. בתקופה המודרנית היו אלה האמריקאים שהשתמשו ראשונים בעיסוי וזה היה בשנת 1900 במשחקים האולימפיים שנערכו בפריס.

איזה סוגי טיפולים יש?

• עיסוי קלאסי שבדי – מתמקד בהזרמת הדם הורידי, עוזר בהחזרת הדם ללב. צריך להבין שמה שמניע את הדם במערכת, זה בעיקר תנועה כגון התכווצות והרפיה של השרירים. מתח עוצר ומעכב זרימה חופשית של הדם ושל מערכת הלימפה, ולכן עיסוי עוזר להפגת המתח השרירי ושיפור בעקיפין של זרימת הדם והלימפה.
• רקמות עמוקות – צורת עבודה המשלבת תנועות חזקות העובדות בהדרגה לעומק ומגבירות בהדרגתיות את הלחץ, תנועות פסיביות של המפרקים ומתיחות לשחרור מתח וכאב שמקורם בלחץ נפשי ובפציעות.
• עיסוי רפואי מתמקד בפציעה ספציפית
השפעות פיזיולוגיות של העיסוי על איברים שונים בגוף האדם:
• השפעה על איברי התנועה – השרירים, רצועות מפרקים,  משפרת את התנועה והגברת הפעילות התאית ואספקת הדם.
• השפעה על מחזור הדם הורידי – העיסוי מגביר את מחזור הדם הורידי.
• השפעה על מערכת העצבים – כתוצאה מהגברת מחזור הדם הכללי בגוף וירידת טונוס השרירים משתחררים אנדורפינים שגורמים לשחרור.
• שחרור ממתח ולחץ על ידי סילוק עודף גירוי עצבי ממערכת שרירי השלד.
• תיקון עיוותי יציבה ודפוסי תנועה.
• הגברת גמישות הגוף וטווחי תנועה.

מתיחות

התמתחות פשוטה במשמעה הארכה שגורמת להרפיה של השריר בשיטה אקטיבית או פסיבית.תנועת מפרקים אקטיבית מתייחסת לתנועה המבוצעת על ידי המאמן, תנועת מפרקים פסיבית מבוצעת על ידי המתאמן. מתח מגדיל את טונוס השרירים ויכול להיגרם ממתח פיזי או נפשי, אך ללא קשר לאופי ולמקור הגירוי, הגוף והנפש כמעט תמיד מושפעים בו זמנית או בזה אחר זה.
 
מתח הנוצר בשרירים יכול בחלוף הזמן לגרום לנוקשות בשרירים וברקמות החיבור שביניהם, רקמות החיבור המתחברות אל העצמות והמפרקים או עוטפות אותם ומעניקות תמיכה למבנים אלו, יפתחו קושי ויכבידו על תנועת המפרקים החופשית, כלומר טווח התנועה.

חומצות חלב וחומרי פסולת אחרים מצטברים ברקמה הרכה מגבירים את המתח ואף גורמים לכאבים, עיסוי מרכך ומנקה את רקמת החיבור והשרירים ומפחית מתח בשרירים. אך השיקום האמיתי והשבת הגמישות לשרירים ולרקמות החיבור, מגיע מתנועה ומתרגילי מתיחות ומחזירים את השרירים לאורכם הנורמלי. ברקמת השרירים מצווים קולטי עצבים המגלים את הארכת השריר. קולטים אלו שולחים לעמוד השדרה במקרה שהשריר נמתח מהר מדי או יותר מדי, זה נקרא רפלקס המתיחה.

ישנם דרכים לבטל את פעילות רפלקס המתיחה, אחת השיטות כיווץ מתיחה, אין לשלב מתיחות בקפיצות, צריך לתת לשריר להסתגל.
ניוד המפרקים והמתיחות היעילות ביותר מתרחשות באיטיות וביציבות על ידי המאמן. נפלא שהעיסוי והמתיחות מביאים תועלת רבה, אך חשוב להבין שלעיתים צריך להיעשות עם ידע מיוחד ובזהירות רבה.
——————————————————————————————————–
הכתבה באדיבות מדיקס – המרכז לאורתופדיה מתקדמת




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"הלב שלי אומר שפריז לא הייתה מספיק עבורי. אני לא רוצה לסיים שם", שיאן העולם אדם פיטי, על ההתלבטות שלו אם להמשיך לקמפיין אולימפי נוסף




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג