אפריל הוא אחד משיאי הספורט השנתיים. אירופה נערכים מרוצים קלאסיים היסטוריים, חלק מהמרתונים הגדולים וההיסטוריים נערכים בסמוך לפסח מדי שנה, בישראל קיים עומס תחרויות אופניים וריצה מרשים, השנה גם היו חגיגות מרתון בערים הגדולות כהוכחה ניצחת לעד כמה צמא העם היושב בציון לתרבות ספורט הפנאי ועונת תחרויות הטריאתלון נפתחת בסופו של חודש. בתרבות הישראלית כמעט כל חג מציין סדר ברור- רדפו אותנו, הרגו בנו, היו נס וסיפורי גבורה, בואו נשב לאכול. במציאות הישראלית חייב להיות משהו המעיק על החגיגה אחרת היא אינה שלמה
מאת:יאיר בן עמי
לפני כשנה, סוף מאי ותחילת יוני 2010, בעיצומה של פרשת מרמרה, ישבו שני נציגי איגוד הטריאתלון הישראלי בטורקיה מול ראשי האיגוד האירופאי. יו"ר איגוד הטריאתלון, מיכאל זיו ויו"ר וועדת התחרויות, צביקה פיין, הצליחו לזכות את ישראל, העיר אילת ורשת מלונות ישרוטל, באירוח של אליפות אירופה 2012.
הישג אדיר בעיקר נוכח הבידוד הדיפלומטי ואי אהבת ישראל אשר שררו באותה תקופה וזאת בלי לקחת בחשבון כי המתחרה העיקרית, על אירוח האליפות, הייתה טורקיה אשר גם אירחה את אותו מפגש בו הוחלט על אירוח האליפות בישראל.
הישג דיפלומטי, תרבותי- טריאתלון אילת יארח את אליפות אירופה
ישראל, אפריל 2011, גיא תמרי ז"ל, רוכב אופניים תחרותי בישראל, יוצא לאימון שבת שגרתי ונדרס על ידי נהגת, אשר לטענתה, לא ראתה אותו גם לאחר שהרגישה כי פגעה במשהו. בהרגית רוכבי אופניים על הכבישים ישראל אינה שונה משאר העולם. ישראל שונה בהתיחסותה למעורבים בתאונה בה נהרג רוכב אופניים.
האווירה בישראל, בעקבות האסון, מוכיחה כי רובו של הציבור שרוי בפיגור תרבותי אדיר ביחס לעולם המערבי. סצנת הטוקבקים ומאמרים רבים מפגינים אפס סבלנות או סובלנות לרוכבי אופני הכביש.
חבר כנסת ושר מציעים חוקים כנגד רכיבת אופניים על כבישי ארץ זבת. רוכבי אופניים בישראל מרגישים כציבור נרדף על שום בחירתם בתרבות פנאי אשר כל חטאה בהפרעה לשגרת העבריינות של רוב נהגי ישראל באשר הם.
במקביל, בטלוויזיה משודר, מדי יום בשידור ישיר, מרוץ שלבים הנערך בטורקיה ושמו, "המרוץ הנשיאותי", מעיד על העובדה כי הנשיא הטורקי תומך בתרבות הפנאי של רכיבה על אופניים. הפרסומות, במהלך השידורים, לא מותירים ספק כי חלקים נרחבים בציבור הטורקי הפנימו עד כמה חלון ראווה, בדמותו של מרוץ חוצה מדינה המשודר בתחנת ספורט אירופאית, עושה לביתם ולשמם הטוב.
טור דה ישראל" לא שרד מעבר לשנה
חברת תעופה טורקית, משרד התיירות הטורקי ועוד התגייסו למען המטרה והצליחו בתוך שנים מעטות להפוך את המרוץ מכזה אליו יכולים להגיע רוכבי אופניים ישראלים, בלתי מדורגים, למרוץ בו משתתפים קבוצות ורוכבים מהדרג הגבוה ביותר בעולם.
במקביל משתתפת נבחרת נערים ישראלית במרוצים הנערכים על אותה אדמת טורקיה והדיווחים המגיעים משם הם על אחוות עמים, מנוגדת לחלוטין לאווירה הכללית המעידה כי ישראל מוקצה מחמת מאוס בכל עולם בכלל ובעולם הערבי בפרט.
ישראל מודל העשור השני של המאה ה- 21 אינה מאמינה בתרבות פנאי כזכות של אזרחיה אלא אם היא נעלמת מהעין ובטח לא אם זה יביא לצורך בתרבות נהיגה ללא ביצוע עבירות מסכנות חיים ולא אם זה ידרוש סגירת כבישים לאורכה ורוחבה של המדינה.
מארגני מרוצי האופניים, הטריאתלונים ואפילו מארגני תחרויות הריצה נאלצים לאכול מרור מול דרישות משטרת התנועה וגם לאחר או לפני סדר פסח.
ביום שבת הקרוב, 30 באפריל 2011, תיערך בכנרת אחת מהתחרויות הוותיקות ביותר של ענף הטריאתלון. הכנרת, עמק הירדן והגולן הם מנופי ארץ ישראל עם משמעויות לכל דת אבל הם גם מפיסות האדמה המעוררות מחלוקת מזה עשורים רבים.
בטורקיה כבר היו מתגייסים משרד התיירות, הנשיא והממשלה, יחד עם חברה לאומית, כדי למנף את אירוע התרבות כחלון הראווה של מדינת ישראל ועל הדרך גם יוצר חזקה בעלת זהות בינלאומית מעוררת סימפטיה לנושאים השנויים במחלוקת בינלאומית.
אולי אפילו היו מנצלים את השחייה במימי הכנרת למנף את הנבת מחסור המים בישראל ואפילו טוב יותר מכל תשדיר שרות בו נראים פניהם של ידוענים מתקלפים כאיפור גרוע. אבל במציאות הקיימת וכשהתחרות תתקיים יעמדו נהגים ישראלים בפקקים ויקללו את הספורטאים אשר כל חטאם היה בבחירת תרבות פנאי אחרת ולו רק משום שהפריעו להם לבצע עוד כמה עבירות תנועה בדרך למנגל לחופי כנרת אותה ינטשו עם ערימות הזבל אשר יותירו אחריהם.
יאיר בן עמי– עורך ראשי אתר Shvoong. בעל הטור מציאות נושכת
קישורים: אופניים, מרוץ אופניים, מרוץ, טריאתלון