"אוהבים נקניקיות?", אז כדאי שתפסיקו עם זה!

למשפט הפתיחה הסאטירי "אוהבים נקניקיות?", יש עכשיו גם המשך, לאחר שארגון הבריאות העולמי הודיע כי בשר מעובד מסרטן לא פחות מסיגריות ואסבסט. אז מה מותר ומה אסור? התזונאי יאיר קרני עם ההמלצות
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

ארגון הבריאות העולמי הודיע אתמול (שני) כי בשר מעובד כמו: נקניקיות, המבורגרים, נקניקיות, פסטרמה ואפילו בשר על האש – מעלה את הסיכוי לחלות בסרטן. מדובר בפרסומים מאד אמינים ודרוש אומץ רב כדי להוציאם לרשות הרבים. אך יש צורך להבהיר שלא כל הבשר ולא כל צורת הכנה של הבשר מעלים את הסיכוי לחלות בסרטן. ולכן נעשתה הבדלה מוצדקת בהחלט, בין בשר טרי לבין בשר מעובד.

68835.1

מומלץ לא לאכול נקניקיות ונקניקים שהוספו להם ניטריטים, חומרי צבע, חומרים משמרים

מה שלא נעשה, תמיד תהיה כאן גם הגדרה כמותית: אין הגדרה כמה בשר מעובד מזיק וכמה לא. אם אדם יאכל המבורגר אחד בשנה, קרוב לוודאי שהוא לא יינזק ממנו. אבל לאכול נקניקיות שלוש פעמים בשבוע – זה מזיק. אז היכן נמתח את הקו המפריד בין מזיק ללא למזיק או לא מספיק כדי להזיק?

יוטיוב | נקניקיות: תעשייה של שאריות

עוד כתבות תזונה חשובות:
כך תעברו לתזונה טבעונית שהיא גם מזינה
"שקלתי 160 ק"ג ובאמצעות ספורט ותזונה עשיתי מהפך"
10 כללים שאתם לא מכירים לתזונה בריאה

הנה הטיפים שלי לעניין:

אסור תמיד: נקניקיות ונקניקים שהוספו להם ניטריטים, חומרי צבע, חומרים משמרים.

מותר: המבורגרים במידה ולא הוספו כל החומרים הנ"ל, ואם הם עשויים מבשר רזה טרי, הם
קציצות בשר. אותו הדבר לגבי הדגים המוגשים כקציצות.

לא מומלץ: פסטרמה או כתף בקר, או סלמון מעושן בעשן מנסורת של עצים שרופים (האיחוד האירופי הוציא את דרך העישון המסורתית הזאת לחוק כבר לפני מספר שנים).

כן אפשר: פסטרמה שהוכנה באפייה ולא עושנה בעשן מתובלת בתבלינים שונים מותרת ומומלצת עקב היותה עשויה מבשר רזה.

ידוע כמסרטן: "על האש" מפחמים וגחלים מעשנים מעצים. אפשר רק אחת ל-3-4 שבועות.

אין בעיה: "על האש" במנגל המופעל בגז, או על "פלאנצ'ה".

לא ידוע כמסרטן: בשר בקר שלא הוסיפו לו חומר צבע אדום (תתפלאו, יש כאלה). בשר טרי או בשר קפוא שלא הוסיפו לו חומרים שונים – אין חשש. ההמלצה היא לצרוך פעמיים בשבוע.

ידועים כלא מסרטן: דגים, עופות, הודו, כבש , דלי שומן, מומלצים תמיד.

68835.2

אין הגדרה כמה בשר מעובד מזיק וכמה לא




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

  • ליאור הגיב:

    כותרת מטעה ושקרית.
    אף אחד (כולל ארגון הבריאות) לא טוען שבשר מעובד מסרטן כמו סיגריות או אסבסט. זה פשוט קשקוש מוחלט.

    ההגדרה היא *שבתנאים מסויימים* יש וודאות שבשר מעובד מעלה סיכון לסרטן.
    כמו שבתנאים מסוימים סיגריות מעלות סיכון לסרטן.
    כמו שבתנאים מסוימים גלולות נגד היריון מעלות סיכון לסרטן.

    אף אחד מהחומרים האלה לא מסרטן "בדיוק כמו" סיגריות.

    תלמדו לקרוא לפני שאתם מפרסמים כותרות מפוצצות ושולחים אותן במייל בתפוצת נאט"ו.

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם מכירים את הנתונים שלי והתארים בהם זכיתי. אבל למען האמת, ארצה לפני הכול להיזכר בתור אדם טוב ממיורקה. בתור ילד קטן שרדף אחרי החלומות שלי ועבד הכי קשה שאפשר בשביל להגשים אותם", רפאל נדאל בנאום הפרישה שלו מטניס.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג