אין ספק שריצה היא פעילות גופנית בריאה, מבורכת ומסתבר גם די מהנה עבור העוסקים בה אך יחד עם זאת, הדרך להצלחה בתחום זה לא מובנת מאליה. יש המון קשיים בדרך כמו להתעורר לעוד אימון, לשמור על שגרת אימונים, להקפיד על קצבים, מנוחה ובעיקר קושי מנטלי לראות את עצמכם מגיעים אל יעד שנראה לעתים בלתי מושג. כמה פעמים שמעתם רצים בתחילת דרכם מגחכים כשאומרים להם שיום אחד ירוצו 5 ק"מ או חלילה 10 ק"מ? ומה עם אלו שבטוחים שמרחקים ארוכים נועדו לרצי עלית? והחבר שאומר ש"אין מצב" שאני אוכל לרוץ יותר מ 10 ק"מ?
הרבה רצים, בעיקר אלו בתחילת דרכם, נוטים לפקפק ביכולות שלהם לפרוץ גבולות בתחום הריצה, בין אם זה קפיצה במרחקים או שאיפה לקצבים מסוימים. האמונה בעצמם, לעתים, כלל לא קיימת. תמיד יטענו שאחרים מסוגלים לכך, רק הם לא.
אז איך נגרום לעצמנו להאמין ביכולות שלנו ולשבור את המחסומים של עצמנו?
1. דברו עם אחרים שעשו את זה: כולם פעם היו מתחילים ויש המון רצים שהתחילו באמצע החיים לרוץ. לכן, דרך נהדרת לתת זריקת מוטיבציה היא פשוט לדבר איתם. לשמוע את הסיפור שלהם, על הקשיים, על החוסר אמונה ואיך בסוף הצליחו לרוץ מרחק שבעבר היה נראה חלומי. לא תאמינו כמה השראה יכולים לתת רצים שהיו בדיוק במקום שלכם.
2. מוצאים מנטור שיאמין בכם: קשה לכם להאמין בעצמכם? קחו מישהו שייקח עליו את המשימה. זה יכול להיות מאמן אבל גם חבר טוב שממש רוצה שתצליחו. תנו להם לדחוף אתכם ולעודד אתכם אל עבר היעד. רץ שתטילו עליו משימה זו ירגיש אחריות וגאווה לעזור לכם להצליח בין אם זה באימונים או ליווי במרוץ הראשון שלכם.
3. יעדים קטנטנים: לעולם אל תשימו יעדים שגדולים עליכם בכמה מידות. אם למשל רק התחלתם לרוץ, תחליטו שאתם מגיעים רק ל 20 דקות ריצה רצופה. ברגע שהגעתם ליעד הזה, המשיכו ליעד של 5 ק"מ ריצה רצופה. כשהיעדים קטנים וברי השגה בתקופה יחסית קצרה, המחסום והחשש מפני כישלון לא יהיה קיים.
4. תיעוד ושיתוף: תעדו את עצמכם בכל שלבי ההתקדמות למשל, אם הצלחתם לרוץ פעם ראשונה 5 ק"מ צלמו את עצמכם ושתפו את הקרובים או שמרו את הריצה באפליקציית ריצה ואחרי חודש חזרו ובדקו את ההתקדמות. התיעוד יזכיר לכם אחת לתקופה איך הייתם פעם ואיך בזכות הנחישות הצלחתם להתקדם. שיתוף הקרובים יגרום להרבה עידוד ופרגון שחשובים לכל אחד ואחת כדי להמשיך ולהתקדם.
והכי חשוב, אל תהססו לנסות, מקסימום תצליחו…
יעל לביא | מאמנת כושר וריצה ""אימונעים"