Oceans Seven (שבעת האוקיינוסים) הוא אחד האתגרים המפרכים בתחום שחיית המרתון והספורט האתגרי בכלל. זוהי הגרסה הימית לאתגר "שבע הפסגות" של מטפסי ההרים בעולם. את האתגר הגה ופרסם סטיבן מונטונס (Steven Munatones) בשנת 2008. סטיבן היה שחיין מרתון תחרותי בעברו והוא מייסד ומנהל איגוד WOWSA.
האתגר כולל השלמת שבע צליחות סולו ללא תמיכה, בהתאם ל"חוקי שחיית המרתון האתגרי" בתעלות הבאות (המרחק בסוגריים מציין את הקו הקצר ביותר בין שתי נקודות. בפועל כמובן שמרחק השחייה גדול בהרבה ותלוי בזרמים, רוחות, גאות ושפל ועוד):
1. התעלה הצפונית (33.8 ק"מ בין סקוטלנד לאירלנד)
למה קשה? נחשב למאתגר ביותר מבין השבעה: הכי קר (12-14 מעלות במים), מזג אויר סוער ותנאי ים קשים הם עניין שבשגרה, זרמים חזקים ומדוזות ארסיות מסוג Lion’s Mane.
2. תעלת קטלינה (32.3 ק"מ בין האי קטלינה לחופי קליפורניה)
מה קשה? מתחילים תמיד בלילה. זרמים נגדיים ותעבורת אניות ערה, לקראת הסיום יש נפילת טמפרטורה של עד 4 מעלות שגם מושכת אליה את בעלי החיים הימיים אשר יכולים לעיתים לכלול גם את העמלץ הלבן.
3) מיצר גיברלטר (14.4 ק"מ בין ספרד למרוקו)
מה קשה? זרמים, זרמים, זרמים. דרך פתח צר מאד עוברים כמויות אדירות של מים מהאטלנטי לים תיכון ובחזרה בניצב לכיוון ההתקדמות של המשחה. וגם אניות, המון!
4. מצר קוק (23 ק"מ בין האי הצפוני לדרומי של ניו-זילנד)
מה קשה? מים קרים וסוערים, שינויי מזג אויר לא צפויים, זרמים חזקים בשינויי הגאות והשפל, כרישים, כרישים, כרישים .
5) תעלת צוגרו (19.5 ק"מ בין האיים הונשו והיקאיידו ביפן)
מה קשה? רחוק, להגיע עד יפן… זרמי האוקייאנוס הקרים. חיות ימיות.
6. תעלת מולוקאי (45 ק"מ בין האיים אוהו ומולוקאי בהוואי)
מה קשה? זרמי האוקיאנוס, תנאי ים קשים. ארוך! היו תקיפות שחיינים ע"י כרישים בשנים האחרונות.
7. התעלה האנגלית (33.5 ק"מ בין אנגליה לצרפת)
למה קשה? השפעת הגאות והשפל על הזרמים, תנאי ים משתנים, תנועת ספינות והרבה צולחים.
21 שחיינים בלבד השלימו עד היום את כל המשחים באתגר, הראשון ביניהם היה סטפן רדמונד מאירלנד בשנת 2018. עוד שמונה שחיינים השלימו כבר שש צליחות וממתינים להשלים את האתגר השביעי שלהם. ביניהם אישה מיוחדת ומופלאה שנחתה היום בישראל, פט גאלנט-שארט (Pat Gallant-Charett).
פט, הנהדרת, החלה בקריירת שחיית המרתון שלה בגיל לא מאד צעיר. בשנת 2010 חצתה לראשונה את מיצר גיברלטר והיא בת 59! מאז היא לא מפסיקה לשחות וכמעט בכל משחה היא קובעת את שיא הגיל המבוגר ביותר. היא שוחה בכל העולם, יש לה כבר 11 שיאי גילאים עולמיים וארבעה שיאי גינס באמתחתה. היא הוכתרה כחברה בהיכל התהילה של שחיית המרתון הבינלאומי.
חסר לפאט רק עוד את השלמת מיצר קוק בניו-זילנד. בשנת 2019 היא כבר היתה שם. פט שחתה כמעט לכל אורכו של המיצר אבל אחרי שכבר עברו 12 שעות והיא עברה מעל 30 ק"מ (עם הזרמים) וכשנותרו לה רק עוד חמישה ק"מ לסיום, היא נאלצה להפסיק את המשחה לפני שהגיעה לחוף. הרוח הנגדית התחזקה ואיתה הזרמים והגלים שהפכו את המשימה שלה לבלתי אפשרית באותו היום. בגיל 68 היא נאלצה להיכנע לים, לעלות על המטוס בחזרה הביתה לארה"ב, לא לפני שהבטיחה למארגנים שהיא תשוב לשם בהקדם. יש תור של כמעט ארבע שנים המתנה לביצוע המשחה, אבל פט ביקשה מהמארגנים לדאוג להודיע לה ברגע הראשון שמתבטל להם סלוט והיא תשוב. זה יכול להיות מדהים אם בשנה הקרובה, כשהיא תחגוג גיל 70, היא גם תשלים את אתגר שבעת האוקיאנוסים.
פאט ואתגר 8 האגמים Stillwater Eight
בזמן שהיא ממתינה להזדמנות הבאה שלה להשלים את אתגר שבעת האוקיאנוסים, פאט לא נחה. הפעם היא בחרה להגיע אלינו ארצה כדי לצלוח את הכנרת לאורכה ולנסות בכך להשלים עוד אתגר. לפני כשנה נוספה צליחת אורך הכנרת לאתגר עולמי של צליחת שמונה אגמים "אייקוניים". האתגר כולל את האגמים הבאים:
1. ימת אונטריו בקנדה – למרחק של 45 ק"מ
2. אגם טאהו בקליפורניה – 34.2 ק"מ
3. אגם טאופו בניו-זילנד – 40.2 ק"מ
4. אגם ציריך בשווייץ – 26.4 ק"מ
5. לוך נס, סקוטלנד – 36.2 ק"מ
6. אגם מלאווי באפריקה – 23.5 ק"מ
7. ימת טיטיקקה בפרו
8. ים כינרת – 20.5 ק"מ
פאט כבר צלחה 3 אגמים ברשימה והכנרת תהיה הרביעית במשימה. היא תשחה בחסות עמותת שחיית המרתון גליל GMSA, אשר מוסמכת מטעם פדרציית שחייני המרתון העולמי ללוות, לתעד ולאשרר משחי מרתון בישראל, ובכנרת בפרט. וכך, גם בגיל 70 מוסיפה פאט לשחות ולהוות השראה ודוגמה אישית למאות ואלפי שחייני מים פתוחים בכל העולם.
גיא כהן | יו"ר עמותת שחיית המרתון גליל שחיין מרתון במים הפתוחים
אחלה כתבה
כתבה טובה ומעניינת.