בלסינג אפריפה משנה כיוון. שיאן ישראל בריצות הקצרות, אשר ייצג את ישראל במשחקים האולימפיים האחרונים בפריז, יצטרף בעוד שבועות ספורים לאימוני נבחרת הולנד, שנחשבת אחת הנבחרת החזקות באירופה, ויתאמן ביחד עם כמה מהספרינטרים המובילים ביבשת.
לכתבות נוספות בנושא:
האם התקדמנו? השוואת תוצאות האתלטיקה בישראל משנת 1980 ועד היום
שיא אירופי לאנדראס אלמגרן בריצה ל-10 ק"מ, שיאים אישיים לישראליות
הגשם לא עצר אותו: בלסינג אפריפה קבע שיא בריצת 300 מטר
אפריפה הוא אחת מההבטחות הגדולות באתלטיקה הישראלית, אולם כבר זמן מה שהוא לא מצליח לממש את ההבטחה ברמה שציפו לה. אחרי שהוכתר כאלוף העולם לנוער בריצת 200 מטר ב-2022 עם שיא לאומי אדיר של 19.96 שניות, היו שחשבו שהמגמה תימשך גם לעבר המשחקים בפריז, אולם אפריפה לא הצליח לשחזר את יכולתו (בין היתר בשל פציעות שעיכבו את התפתחותו) ולא הצליח לעבור שלב על הבמה הגדולה ביותר.
כעת, בהובלת איגוד האתלטיקה, אפריפה יחבור להולנדים. המעבר הוא תולדה של שיחות ושיתוף פעולה מלא ונהדר בין איגוד האתלטיקה בישראל למקבילו בהולנד. האתלט הישראלי ממכבי תל אביב יעתיק את מגוריו לעיר ההולנדית ארנהם, הממוקמת כ-80 ק"מ מעיר הבירה אמסטרדם, והוא כבר הספיק לבקר ולהתרשם לפני כחודש.
הנבחרת ההולנדית מתאמנת במרכז האימון האולימפי פאפנדל, שנחשב לאחד ממרכזי האימונים הטובים באירופה. הוא מכיל בתוכו את כל המערכת ההישגית הדרושה לספורטאי אולימפי, מרמת האימון ועד המעטפת הרפואית. רמת המתקן עצמו והכלים טכנולוגיים שיש ברשות ההולנדים הם ברמה הכי מתקדמת שיש היום באירופה.
המאמן הראשי של הנבחרת הוא לוארו מיוואלי ולצידו צוות מאמנים מהשורה הראשונה, ביניהם מיודענו, המאמן הצרפתי הבכיר, רנו לונגוורה והמאמן, אמיר בקריץ', שהיה מאמן ראשי בסרביה ומדליסט ריצת 400 מ' משוכות באליפות העולם 2013. יש לציין כי אפריפה ימשיך להתאמן לעיתים בארץ תחת מאמנו, יגאל בלון, שמלווה אותו באופן צמוד מזה שנים.
הספרינטר הבולט של ההולנדים הוא רפאל בוז'ו הצעיר בן ה-22 (שנה מעל אפריפה) בעל שיאים אישיים של 10.01 שניות ב-100 ו-20.65 שניות ב-200. השניים מכירים היטב ונפגשו בגמר אליפות אירופה U23 (שם אפריפה ניצח). בנוסף, ישנו טיימיר ברנט הוותיק בן ה-32, לו שיא אישי של 20.34 שניות ב-200 ו-10.12 שניות ב-100 (שני השיאים מ-2019). הרביעייה ההולנדית זכתה במדליית הכסף בשליחים 4X100 באליפות אירופה האחרונה, ונחשבת לחזקה ואיכותית.
יו"ר איגוד האתלטיקה, עמי ברן התייחס למעבר: "בלסינג אפריפה, אחד מהאתלטים המובילים שלנו, יוצא לדרך חדשה במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין איגוד האתלטיקה של ישראל ואיגוד האתלטיקה ההולנדית עם המאמנים ההולנדים, והמאמן האישי שלו, יגאל בלון. שיתוף פעולה זה נועד לקדם את ההתפתחות המקצועית של בלסינג ולהביא אותו לרמות הגבוהות ביותר בספרינט העולמי. אנו מאמינים כי מהלך זה יוביל אותו למיצוי הפוטנציאל האדיר שלו וישפיע באופן חיובי על האתלטיקה הישראלית כולה".
"אני מאוד מתרגש ומאוד מסוקרן לדעת מה מחכה לי בהולנד", מסר בלסינג אפריפה, "אני נוסע ללמוד מהטובים ביותר ולהתאמן הכי חזק והכי טוב שאני יכול בשביל להיות הכי טוב שיש. אני חושב שזו הזדמנות בשבילי וברכה שקיבלתי בחיים. אני מוכן לקחת את האתגר הזה ולנסות להוציא את המיטב מזה".
עוד הוסיף: "בהתחלה נרתעתי ופחדתי כי זה בשבילי שינוי גדול ומשמעותי בעקבותיו אני צריך לעזוב את המשפחה ואת מה שאני רגיל אליו אבל אני מבין שזה צעד מתבקש שיכול לקדם את הקריירה שלי ויכול לפתוח לי דלתות בחיים. המטרה שלי היא להתפתח, ללמוד ולרוץ הכי מהר שאפשר. אני מאמין שאני מגיע לידיים נכונות ולמערכת נכונה שיעזרו לי להתקדם ולהיות הגרסה הכי טובה של עצמי וכמובן לשבור כל שיא אפשרי".
בנוסף, באשר לרנו לונגוורה. לאחר כ-6 שנים, מי ששימש כמנהל הישגי בינלאומי באיגוד האתלטיקה מצטרף לצוות האימון של נבחרת הולנד כמאמן ספרינט ומשוכות. רנו ימשיך להגיע לעיתים תכופות לישראל ולשמש כיועץ מקצועי לצוות ההישגי באיגוד האתלטיקה ולמאמני הנבחרות השונות. יו"ר איגוד האתלטיקה בישראל, עמי ברן התייחס לשינוי תפקידו של לונגוורה: "רנו הוא מקצוען ברמה הגבוהה ביותר, והתרומה שלו להישגי האתלטיקה הישראלית היא עצומה. למרות התפקיד החדש בהולנד, הוא ימשיך לשתף פעולה איתנו, ללוות את המחלקה ההישגית, ולשמש דמות מפתח בפיתוח המאמנים והאתלטים שלנו".