מרוץ השליחים החברתי של ישראל, מרוץ הר לעמק, חוגג 15 שנה. המרוץ המשפחתי והקטן, שהתחיל אי שם בשנת 2009 עם 600 רצים, הגיע במהרה לממדים גדולים לא מפסיק להתחדש ולהתקדם.
הרעיון שעומד מאחורי המרוץ – הקבוצה
המרוץ מנוהל על ידי עמותה שהוקמה על ידי קבוצת ריצה מהיישוב תמרת והסביבה, ולכן ב"הר לעמק" כמו ב"הר לעמק", הנושא של המרוץ הוא הקבוצה! העמותה פועלת כל השנה ללא מטרות רווח, למען הערכים אותם רוצים חברי העמותה לקדם בחברה: הספורט, האתגר, השטח, הרעות ועוד. "המרוץ אינו לזכר אף אחד ואינו בעד או נגד אף אחד". המרוץ מהווה פלטפורמה נקייה, שבה כל קבוצה או משתתף יכולים להתחבר לקונספט שלהם ולצבוע את המרוץ בצבעים המתאימים להם.
מתוך הרעיון הזה, כשמגיעים למרוץ "הר לעמק" מקבלים את כל צבעי הקשת של החברה הישראלית, כולם מרגישים שייכים. במרוץ משתתפים מכל שכבות החברה הישראלית: יהודים ושאינם יהודים, דתיים, מסורתיים, חילונים וגם קבוצות מעורבות; המרוץ מתאים למקצוענים (המקצים התחרותיים) ושאינם מקצוענים, במרוץ משתתפות קבוצות של חברות עסקיות, מפעלים אזוריים, יישובים, עובדי מועצות, קבוצות מילואים, קבוצות של חיילים מכל הסוגים והמינים, קבוצות של בתי ספר, של פנימיות, קבוצות של סוכני ביטוח, רופאות ורופאים, אחים ואחיות במרפאות, שופטות ושופטים, נבחרות ריצה למיניהן, קבוצות של נוער בסיכון, קבוצות של בעלות ובעלי צרכים מיוחדים – קבוצות של עיוורים, קבוצות של חירשים ועוד ועוד.
מה מייחד את "מרוץ הר לעמק" ממרוצים אחרים?
החל מתהליך ההרשמה, למרוץ "הר לעמק" דרושה התארגנות לוגיסטית מורכבת, שלא כמו בשאר המרוצים. תהליך ההרשמה שונה מיסודו, בשל העובדה כי בכדי להירשם למרוץ בראש ובראשונה צריך למצוא קבוצה של מינימום שישה משתתפים, דבר הדורש התארגנות קבוצתית מוקדמת ועבודת גיוס משתתפים (השנה אין הגבלת משתתפים לקבוצה – ניתן להירשם לקבוצה אחת "כל הגדוד"). לאחר שהתגבשה הקבוצה, מתחיל שלב חלוקת המקטעים – מי יעלה בהרי מנשה, מי ירוץ בעמק יזרעאל וכו'. המרוץ מחולק על ידי טבלה מסודרת, אותה ניתן להוריד מהאתר, המפרטת את רמת הקושי לכל קטע ורמת הקושי לכל רץ (בסיכום של שלושת המקטעים שלו). מומלץ להעמיק וללמוד את ניתוח המסלול!
לאחר חלוקת המקטעים, אפשר להתחיל להתארגן על הפאן! כי "המרוץ הוא רק תירוץ". היכן ננוח בין המקטעים? באיזה מסעדה נאכל? באיזה מעיין נשב לקפה? הצפון מלא באפשרויות שכולן טובות ומיוחדות.
מבנה המרוץ: המקצים והמסלול בשנת 2023
מסלול המרוץ המלא מתפרש על פני 175 ק"מ מרהיבים, שמתחילים בגן לאומי ארבל ומסתיימים למרגלות תל שמרון (בישוב תמרת שבעמק יזרעאל). המסלול מחולק ל-18 מקטעי ריצה במקצה השליחים (בין 7 ל-13 ק"מ לכל מקטע). בשנת 2021, לאחר שנת הקורונה, החליטו בעמותת "הר לעמק" לפתוח שני מקצי ריצה אישיים חדשים שהוגדרו כהצלחה ענקית: מקצה אולטרה מרתון, שמתקיים בחמשת מקטעי הריצה האחרונים מקיבוץ משמר העמק עד לתמרת (50 ק"מ), ומקצה חצי מרתון מעגלי, המתקיים על שני מקטעי הריצה האחרונים (21.1 ק"מ). אפשר לבחור להשתתף בקבוצה תחרותית ולשמור על סדר ריצה קבוע, או להירשם לקבוצה שאינה תחרותית ולחלק את 18 מקטעי מקצה השליחים לפי ההעדפות והיכולות של חברי הקבוצה..
המתנדבים שלנו
בין מקטע למקטע בתחנות החילוף, יפגשו המשתתפים את מתנדבי המרוץ, תושבי תמרת והיישובים בעמק, חניכי מכינות, תכניות מעורבות חברתית בבתי הספר, רשות העתיקות, רשות הטבע והגנים, חברות עסקיות ועוד. בכל תחנה מבין 17 תחנות הביניים יעודדו את המשתתפים, ימדדו להם זמנים, יבדקו את בריאותם וישאלו לשלומם, והכי חשוב, יפנקו את המשתתפים בפינוקים שהכנו להם מראש – שייקים, מרקים, ארטיקים, עוגות, חטיפי בריאות, תמרים והרבה הרבה מים קרים.
מה מקבלים המשתתפים?
"עמותת הר לעמק" ידועה במתנות המיוחדות לכל הנרשמים. בשנת 2023 כל משתתפי מסלולי הריצה יקבלו חולצת ריצה איכותית (Funkier) וגרבי ריצה (BALEGA), מדבקה, דגלים והמון פינוקים אחרים.
אז מתי כל זה קורה? בתאריך 4-5.5.2023 ניפגש ל-24 שעות של גיבוש, ספורט, טיול, טבע וחיבור לשטחים הפתוחים של הצפון. המון חברים ואין סוף אדרנלין – ההרשמה למרוץ פתוחה כאן, שימו לב, ההרשמה המוקדמת נסגרת ב-14 בפברואר בחצות, אז כדאי להקדים את הרשמתכם.
בשיתוף עמותת מרוץ הר לעמק