יש תאוריה פופולרית שאומרת שבענפי הסבולת כדאי לשחות ולרכוב הרבה, כי בענפים האלה אין עומס על העצמות כפי שיש בריצה. ומהתאוריה הזו נהוג לפעמים לחשוב שבאופן כללי עדיף לרכוב או לשחות מאשר לרכוב, רק שלחוקרים נורווגים יש חדשות אחרות לגבי זה.
עוד כתבות בנושא
עד כמה היכולת שלנו מושפעת ממה שאנחנו יודעים על עצמנו?
ספורט סבולת מאט את ההזדקנות, אימוני כוח דווקא לא
מסתבר שכושר תורם לבריאות כמו הפסקת עישון
מדובר במחקר בנושא צפיפות בעצם אצל רוכבי עילית שנערך לאחרונה בנורווגיה ובו השתתפו 19 רוכבי עילית (כביש) ו-21 רצים בכירים למרחקים ארוכים בשנות העשרים שלהם. כולם עברו בדיקות רפואיות במעבדה, עם דגש על צפיפות העצם שלהם, גם באופן כללי וגם בחלק התחתון של עמוד השדרה ובירכיים – מה שמעיד על בריאות העצמות.
בנוסף, החוקרים שאלו את הנבדקים על אופי האימונים שלהם, הבריאות הכללית, כמות הסידן שהם צורכים וכמות אימוני הכוח שהם מבצעים. החוקרים גילו קודם כל שהרוכבים מקדישים כמעט פי 2 זמן לאימונים וגם מבצעים יותר אימוני כוח. ועם זאת, לרוכבים היו עצמות יותר דקות מאשר לרצים, ויותר מחצי מהם ענו להגדרה של צפיפות עצם נמוכה לפי הקריטריונים הרפואיים, כשלאחד מהם אפילו היה אוסטיאופורוזיס (בריחת סידן והידלדלות עצם).
עורכי המחקר סיפרו שהתוצאות הן מדאיגות, והוסיפו כי עדיין לא ברורה הסיבה לנתונים המדאיגים מבדיקות צפיפות העצם של רוכבי הכביש המקצוענים. סיבות שהוזכרו הן שהם אולי לא אוכלים מספיק, או שהם מזיעים הרבה ומאבדים כתוצאה מכך יותר מדי סידן. בנוסף, עוד נתון מדאיג היה שאימוני הכוח של הרוכבים כלל לא תורמים לצפיפות העצם שלהם. מצד שני הם אומרים שיתכן ואותם אימוני כוח הצליחו במידה מסוימת את העצמות שלהם מנזק יותר גדול.
ומצד שני, הנתון המעודד הוא שלרצים למרחקים ארוכים היו עצמות בריאות. המסקנה של עורכי המחקר נכון להיום היא שרוכבי כביש מקצוענים צריכים לשלב כמה שיותר אימוני כוח בתכניות האימונים שלהם.
חבל שאין קישור למאמר המקורי.