הסאגה המתמשכת של העברת תקציב המדינה משפיעה על כל תחומי החיים, וכמובן גם הספורט מושפע מכך באופן מהותי. התקציב הקרוב אמור להיות בסימן קיצוצים משמעותיים של מאות מיליוני שקלים במשרד הספורט, וכלל גופי הספורט במדינה מתרעמים בנושא. אמנם ברקע ישנו סכסוך בין שר התרבות והספורט מיקי זוהר ליו"ר הוועד האולימפי יעל ארד לגבי הכנסת נציג ממשלתי להנהלת הוועד האולימפי, אולם לפחות בכל הנוגע לתקציב השניים מסכימים ומתנגדים לקיצוץ העמוק.
בפוסט שפרסמה אמש (שבץ) בשעת לילה, מפרטת יעל ארד את גודל המצוקה וכותב: "תקציב הספורט בישראל הוא מהנמוכים במדינות ה-OECD. טיפוח הספורט הוא הרבה יותר מטורנירים ואליפויות, הוא כלי חינוכי, מפתח מצוינות, מעודד את הילדים ובני הנוער לחיים בריאים ומרחיק אותם מהשמנה ופעמים רבות מחוסר מעש או הדרדרות לסמים ואלימות".
עוד מוסיפה ארד: "יש בישראל תשתית מצוינת להתמקדות בספורט אבל ללא תקציב למתקנים, לספורט עממי, לחוגים ספורט הישגי, ולהתפתחות בני נוער – נלך אחורה. הספורט הישראלי מביא גאווה גדולה לעם ישראל ולעם היהודי ובזכותו דגל ישראל מונף מאות פעמים בשנה בתחרויות בינלאומיות, על במות רבות, בשידורים חיים ברחבי העולם ומביא בשורה חיובית למיליארדי אנשים כמו ששום דבר אחר לא עושה".
"במשחקים האולימפיים בפריז זכו במדליות ספורטאים מ-91 מדינות ו -40% מהמדליות הגיעו ממדינות אירופה.
מדינות אלה זוכות לתקציבי ענק ולתמיכה משמעותית כל השנה. כולנו חווים שנה קשה ותקציב המדינה חייב לעבור תיקון למימון עלויות המלחמה, שיקום העוטף וסיוע לתושבי הצפון, למשפחות החטופים ולפצועים הרבים. אבל דווקא בימים אלה, הספורט הוא כלי שיקומי, הספורטאים מעוררים השראה ומעניקים כל כך הרבה כוח לסובבים אותם".
ארד לא חוששת להביע ביקורת: "לפני שסגרו משרדי ממשלה מיותרים או קיצצו בכספים עצומים שהולכים למטרות סקטוריאליות, קיצוץ בתקציב הספורט בישראל הוא שערורייה ולא נוכל להסכים לזה. היום בישיבת הנהלת הוועד האולימפי ובכינוס החירום של איגודי הספורט נסכם על הדרכים המתאימות להתנגד לקיצוץ המאיים עלינו ולהסביר לאוצר את חשיבות התמיכה בספורט בישראל".
אחד הצעדים שהועלו בימים האחרונים על ידי ראשי הענפים השונים הוא השבתה כוללת של הספורט בישראל, ובראש ובראשונה השבתת הליגות בכדורגל ובכדורסל.