התאחדות האתלטיקה העולמית הכריעה: טרנסג'נדריות לא יוכלו להתחרות מול נשים

בהחלטה שעוד ודאי תזכה להדים רבים בעולם, נאסר על אתלטיות ששינו את מינן אחרי גיל ההתבגרות לקחת חלק בתחרויות אתלטיקה בינלאומיות, אחרי האיסור מוקדם יותר גם בשחייה: "מונחים על ידי העיקרון של הגנה על קטגוריית הנשים"
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
צילום: Shutterstock

התאחדות האתלטיקה העולמית הודיעה אמש (חמישי) רשמית כי תאסור על טרנסג'נדריות להתחרות בקטגוריית הנשים בתחרויות רשמיות. ההחלטה תיכנס לתוקף ב-31 במרץ ומתייחסת לגברים שעשו הליך לשינוי מין והפכו לנשים לאחר גיל ההתבגרות.

נשיא ההתאחדות העולמית לורד סבסטיאן קו ציין שוועדה תכונס לטובת מחקר מעמיק בנושא וכתיבת הנחיות מדויקות לעתיד, כאשר הוא מציין: "אנחנו לא אומרים לא לתמיד", והוסיף כי בהחלטה "אנחנו מונחים על ידי העיקרון של הגנה על קטגוריית הנשים". עוד ציין קו כי כיום אין אף טרנסג'נדרית שמתחרה ברמה הבינלאומית באתלטיקה, כך שהדבר אינו מתייחס למקרה ספציפי.

עד היום, החוק שהושת בנושא זה היה שאישה טרנסג'נדרית שרוצה להתחרות בקטגוריית הנשים צריכה להוריד את רמת הטסטוסטרון בדמה לרמה מסוימת ולהישאר ברמה זו לפחות 12 חודשים לפני שתוכל להתחרות. כעת, גם זה לא יספיק ולמעשה רק מי שהשלימה את הליך שינוי המין בגיל מוקדם במיוחד תוכל להיחשב בתחרויות כאישה.

כזכור, הנושא עלה לכותרות לפני כשנה דווקא מעולם השחייה, לאחר שבאליפות המכללות שחתה ליה תומאס, שהחלה את קריירת המכללות שלה בתור וויל תומאס. כנגד מחאות רמות של כל עולם השחייה הנשי, תומאס ניצחה וזכתה לניכור על הפודיום ממתחרותיה, שאף הצטלמו בלעדיה לתמונה הקבוצתית המסורתית. בעקבות אותו מקרה, התכנסה התאחדות השחייה העולמית והחליטה לאסור על שחייניות כמו תומאס לקחת חלק בתחרויות רשמיות בינלאומיות.

לפי ההסברים המקצועיים של ההתאחדות העולמית אז, עצם זה ששחיינית גדלה כגבר, עם רמות טסטוסטרון גבוהות, וכל התפתחות השלד והשרירים נעשו תחת רמות טסטוסטרון אלו, נותנת להן יתרון בלתי הוגן. במקרה של תומאס הדבר ניכר למרחוק, שכן היא שינתה את מינה רק בגיל 20, וההבדלים הפיזיים בינה לבין השחייניות האחרות נראו למרחוק – גובהה כ-1.85 מטר, מוטת הידיים שלה ארוכה וגם השרירים מפותחים במיוחד. יש להניח שבעקבו החלטה זו שהגיעה מהשחייה, גם האתלטיקה הלכה בעקבותיה.

באתלטיקה המקרה הדומה הידוע ביותר הוא של האלופה האולימפית קסטר סמניה, אם כי היא אינה מוגדרת טרנסג'נדר, אלא אישה עם רמות טסטוסטרון גבוהות מהרגיל (היפראנדרגוניזם). בעקבות המקרה שלה, שונו התקנות כך שבמקצי ריצה מסוימים (ריצות בינוניות, במקרה המקצים בהם היא התחרתה) אסור יהיה לספורטאיות עם רמות טסטוסטרון גבוהות מהרגיל להתחרות, והיא החליטה לא לבצע טיפול הורמונלי חיצוני אלא לשנות את מקצועה העיקרי. ניכר כי הנושא עדיין רחוק מהחלטות סופיות ועוד יתפתח בשנים הקרובות, אולם כבר כעת מדובר בהחלטה משמעותית שתשפיע על המשך הדרך בנושא.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם מכירים את הנתונים שלי והתארים בהם זכיתי. אבל למען האמת, ארצה לפני הכול להיזכר בתור אדם טוב ממיורקה. בתור ילד קטן שרדף אחרי החלומות שלי ועבד הכי קשה שאפשר בשביל להגשים אותם", רפאל נדאל בנאום הפרישה שלו מטניס.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג