את הפרק האחרון בבלוג שלי סיימתי כך: ״ב-2020 חוויתי חוויה חזקה מאוד במרוץ הספרטניון שהשאירה טעם של עוד, ומאחר ואני אוהב לשלב מרוצים גם במגרש הביתי וגם בחו״ל החלטתי לחזור אליו שוב. אני מגיע אל המרוץ הזה עם כל הלקחים שהפקתי ממרוץ ה-24 שעות בגרמניה ומצויד בתקופת הכנה משמעותית מכל בחינה. כמובן שבמרוץ עצמו יכולים להתרחש כל כך הרבה דברים. expect the unexpected״
ההתמודדות עם השינויים בתאריך המרוץ
בכדי להגיע ליכולת שיא בתאריך נתון, נהוג לחלק את ההכנה לתקופות שונות, כשהחלק העמוס ביותר, תקופת הבניה, נמשך כחודשיים, ואז במשך 3-4 שבועות מתבצעת תקופת חידוד של הורדת עומס משמעותית. התאריך המקורי של מרוץ הספרטניון נקבע ל-7 בינואר.
תאריך זה התחלף בסך הכל 3 פעמים, כתוצאה מהסגרים ומההגבלות על קיום אירועי ספורט.
השינוי האחרון בתאריך האירוע התרחש 4 ימים לפני תאריך המרוץ המעודכן בתחילת פברואר, למועד לא ידוע.
המוטו שלי בחיים הוא שהכל לטובה, והקדמתי טיול בדד במסלול סובב רמון שרציתי לעשות הרבה זמן. כ-150קמ ב-4 ימים מלאי טיפוסים בשקט של המדבר עם תרמיל, שקש, גזיה, מים, קפה שחור, קופסת תמרים ושקית עוגיות עבאדי 🙂 היה נפלא.
השינוי הוא יחיד, ההשלכות הן רבות
ההשלכות העיקריות של ביטול אירועים מסוג זה הן קודם כל פיזיולוגית. איזון בין העמסה נוספת, בהנחה שהמועד החדש של התחרות עדיין רחוק מספיק. וכמובן המחיר המנטלי של המתמודדים שעבדו קשה מאוד וספרו את הימים עד ליום האירוע. האם יהיה להם את היכולת לגייס שוב את הכוחות לאימונים ולתחרות, בוודאי אם המרוץ המתוכנן עדיין לא ידוע או מתי.
ואז הוא הגיע – ספרטניון 2021
וב-11.03 התייצבתי על קו הזינוק למקצה ה-24 שעות
המסקנות שלי
מזג האוויר באירועי סיבולת משפיע מאוד, ובמיוחד לאירוע ריצה כל כך ארוך.
על טעויות בהתנהלות משלמים בריבית דה ריבית, וקשה מאוד לתקן אחר כך.
במרוץ ל-24 שעות המחיר יהיה דקות ארוכות ואפילו שעות במהירות 0. ללא התקדמות כלל.
ב6 השעות הראשונות היו 20-21 מעלות.
לא נורא, אבל רחוק מלהיות אידאלי.
אני נוהג להיעזר במד דופק ולא לחרוג מהמגבלה "שנכתבה בדם״ מניסיוני במרוצים קודמים. גם במחיר של האטה בקצב שרציתי.
הטעות העיקרית שלי במרוץ ה-24 שעות בגרמניה באוקטובר 2020 הייתה שלא להקפיד מאוד על אי חריגה מהמגבלה והחלטתי שלא לחזור עליה. כמו כן אני נוהג לחלק כל 30 דקות ל-25 ריצה ו-5 דקות הליכה כבר מההתחלה, ובתנאי מזג אויר חמים, השיטה הזו עוזרת מאוד לגוף להתמודד עם עומס החום.
במהלך הלילה חווינו למשך שעות ארוכות גשם זלעפות, רוחות חזקות ושלוליות על חלקים גדולים במסלול. כאן הדאגה העיקרית שלי הייתה לא לקבל היפותרמיה ולכן דאגתי לשתות משהו חם בכל הקפה ובנוסף לבשתי מעיל דק אטום למים. בנוסף, הקפדתי להיות בתנועה ולמעשה לא עצרתי מתחילת המרוץ ועד סופו, מעבר לשניות בודדות.
זמני ביניים מעניינים במרוץ
השעון שלי מחמיר מעט, כך שלפי המדידה הרשמית הזמנים מהירים יותר והמרחקים ארוכים יותר:
42 ק"מ 4:01ש
50 ק"מ 4:48ש
84 ק"מ 8:10ש
100 ק"מ 9:51ש
120 ק"מ 12:00ש
100 מייל (161ק"מ) 16:41ש
200 ק"מ 21:44ש
217.4 ק"מ (בשעון שלי 215.9) 24:00ש
לסיכום, אני מאוד מרוצה מכל מה שקשור למרוץ הזה.
ההכנה הארוכה והמשמעותית, ההתמודדות עם מספר הזזות של תאריך המרוץ, ההתנהלות השמרנית כשהיה חם, וההתמודדות בלילה כשהיה קשוח.
לאורך כל המרוץ הייתי מוקף ב'משפחות' קרובות – משפחתי הביולוגית, משפחת קהילת האולטרה, משפחת קבוצת Zone3 ומשפחת העבודה שלי בחברת 3d Signals .
תודה לכל מי שהגיע
מוזמנים לצפות בקליפ המירוץ
עם הפנים לאירוע הבא
מוזמנים לשאול שאלות,
אריאל