אחרי תחרות נהדרת אצל הנשים, נערכה הלילה (בין שבת לראשון) אליפות העולם בטריאתלון למרחק חצי איש ברזל לגברים בניו זילנד. כל מה שאנחנו אוהבים בטריאתלון למרחקים ארוכים קיבלנו בתחרות הזאת: ביצוע ספורטיבי יוצא דופן של הכוכב המקומי, משברים וקשיים פיזיים, ולבסוף ודרמה גדולה בקילומטרים האחרונים, ועקיפה גדולה לקראת הסיום.
לכתבות נוספות בנושא:
בפעם השלישית ברצף: טיילור ניב אלופת העולם בטריאתלון חצי איש ברזל
שחר עגור ועדי כספי אלופי ישראל בטריאתלון, אלתרמן ורזניקוב ניצחו בקבוצות הגיל
כבוד: צ'אלנג' ישראמן מועמד למרוץ השנה של צ'אלנג'. הצביעו עכשיו!
פלאשבק למשחקים האולימפיים בפריז לפני כמה חודשים – היידן וויילד הניו זילנד סיפק תחרות נהדרת בבירת צרפת, הוליך בצורה מרשימה והיה נראה שהוא עומד נצח ולהיות האלוף האולימפי, אלא שבמאות המטרים האחרונים, הגיע מאחור אלכס יי הבריטי, עקף אותו והשיג את הניצחון, כשוויילד מסתפק רק בכסף. היום, ההיסטוריה חזרה עבור וויילד גם במרחק ארוך יותר.
הניו זילנד הנהדר סיפק תחרות מופלאה, לא פחות. הוא יצא מהאגם עם פיגור של כמה שניות מיריביו הישירים אחרי 1.9 ק"מ שחייה. לאחר מכן סיפק את זמן הרכיבה המהיר ביותר ב-90 הק"מ (1:58:51 שעות) וירד לריצה לקול תשואות הקהל ביתרון קטן של 13 שניות. אחריו רודפים בין היתר – האלוף היוצא ריקו בוגן, המדליסט האולימפי לאו ברגר, יילה חנס הבלגי, הנרי סקומן הדרום אפריקאי, חברו לנבחרת קייל סמית' ועוד.
וויילד לא בזבז זמן ופתח מבערים בתחילת הריצה. אחרי 3 ק"מ הפער שלו על חנס היה 32 שניות ואחרי 10 ק"מ הפער תפח ל-55 שניות. הסיפור גמור? לא ממש, שכן חצי מרתון (21.1 ק"מ) מוכרע רק בסופו. וויילד הכריז לפני התחרות שהוא שואף לזמן של 1:05 שעות בחצי מרתון וגם היה בקצב הנכון לשם, אלא שבשליש האחרון של הריצה הוא החל להיחלש, בעוד חנס החל להתקרב.
קצת פחות מ-6 ק"מ לסיום הפער ירד ל-41 שניות, והבלגי, שניצח לא מכבר ב-T100 לאס וגאס, הרגיש שהוא יכול לעשות את זה. ק"מ אחד נוסף חלף והפער כבר 25 שניות בלבד. כשנותרו קצת יותר מ-3 ק"מ לסוף – הגיעה העקיפה, חנס עלה למקום הראשון ולא הביט לאחור. השדים של וויילד מפריז חוזרים שוב והוא נאלץ להסתפק בסגנות.
הבלגי רושם תואר עולמי ראשון בקריירה ומסיים עם זמן של 3:32:09 שעות. וויילד מסיים בסופו של דבר 1:13 דקות אחריו ובמקום השלישי, בדיוק כמו בפריז, לאו ברגר הצרפתי עם 3:35:08 שעות. קייל סמית' סיים רביעי והאלוף היוצא בוגן שביעי.
מי שהגיע במקום התשיעי היה גרגורי ברנבי האיטלקי, אשר בזכות הישג זה מבטיח לעצמו את פסגת הדירוג בניקוד השנתי של איירונמן, מה שמעניק לו בונוס של 200 אלף דולר. מת'יו מרקאר האמריקאי, שהיה יכול להשיג את הפרס, סבל מהתכווצויות ברכיבה ולא הצליח במשימתו.