האתלט האולימפי הספרדי מוחמד כתיר ממשיך להסתבך. סגן אלוף העולם בריצה ל-5,000 מטר, שכבר מרצה עונש השעיה, ספג עונש השעיה לארבע שנים מכל פעילות, בעקבות הרשעה נוספת, שנייה במספר, על כללי השימוש בחומרים אסורים, כאשר הפעם מדובר על עבירת הונאה.
לכתבות נוספות בנושא:
מחקר: תוצאות המרתון בעולם מהירות יותר, אך שאר המרחקים איטיים מבעבר
בוקיאו מלדה וכרואן חלבי הוכתרו כאלופי ישראל ב-10 ק"מ
האלוף האולימפי בטריאתלון ירוץ במרתון לונדון: "רוצה לעשות 2:07 שעות"
האתלט הספרדי בן ה-26, אשר זכה במדליית הכסף בבודפשט בשנה שעברה וכן במדליית הארד באליפות העולם ביוג'ין בריצה ל-1,500 מטר, כבר מרצה עונש הרחקה למשך שנתיים בעקבות שלוש החמצות של בדיקות סמים במשך 12 חודשים.
ההרחקה הנוכחית תצטרף לעונש הקיים, ותאריך את מועד ההשעייה שלו עד פברואר 2028. המשמעות היא שהוא לא יוכל להשתתף בשתי אליפויות העולם הקרובות בטוקיו ובבייג'ינג, אך יוכל לכאורה לחזור ולהתחרות במשחקים האולימפיים בלוס אנג'לס 2028.
כתיר נמצא אשם בזיוף מסמכי נסיעה, כולל לוח זמנים, כרטיסי טיסה ואישורי הזמנה, במטרה להטעות את החוקרים בנוגע להסברו על שלוש החמצות בדיקות הסמים במהלך שנה אחת. עבירות ההונאה נחשבות לחמורות יותר מאשר העבירה המקורית של החמצת בדיקות ולפיכך העונש הכבד.
בית הדין המשמעתי של ארגון הספורט העולמי (AIU) קבע: "אין ספק כי כתיר הציג גרסה שקרית של האירועים ושינה מסמכים, על מנת לשכנע את התאחדות האתלטיקה העולמית שלא להתייחס לבדיקה אותה לא ערך מ-28 בפברואר 2023 כהחמצת בדיקה". שתי החמצות בדיקות נוספות של קטיר היו ב-3 באפריל וב-10 באוקטובר 2023.
ספורטאי עלית מחויבים בדיווח מיקומם בכל עת דרך אפליקציה מיוחדת, כך שבודקים יוכלו "להפתיע" אותם במהלך תקופות אימוניהם ולבדוק אותם גם מחוץ לתחרות בכל מועד. אם ספורטאי לא נמצא במקום שצוין על ידו, או לחילופין הוא לא ממלא את מיקומו, נרשמת לו עבירה. שלוש עבירות כאלו של מיקום גוררים עמידה לדין ומשמעותם ממש כמו שימוש בחומרים אסורים.
כל תוצאותיו של הספרדי יליד מרוקו מתחרויות מאז ה-10 באוקטובר כבר בוטלו. עם זאת, למרות העונש שיאיו של קטיר, כמו השיא האירופי ב-3,000 מטרים באולם ושיא אירופה ב-5,000 מטרים, יישארו על שמו ולא יבוטלו, שכן כל הישגיו נרשמו לפני אוקטובר אשתקד.
ברט קלות'יר, ראש ה-AIU, ציין: "עברו הימים בהם הסברים המוצעים במקרים של סמים מתקבלים כמות שהם. הודות להשקעה רבה בחקירות, מאז הקמתה ב-2017, ה-AIU העמידה לדין ב-25 מקרים של זיוף".