רצי האולטרה מרתון בעולם הולכים ודוחפים בשנים האחרונות עוד ועוד את קצה גבול היכולת האנושית, ובימים האחרונים, בזה אחר זה, נשברו שניים משיאי העולם הקשוחים ביותר בענף – השיאים לריצה של 6 ימים, הזמן הארוך ביותר בו נמדדים שיאי עולם ומוכרים על ידי ההתאחדות העולמית.
לכתבות נוספות בנושא:
רץ האולטרה קיבל איום במהלך המרוץ: "תפרוש או שאפרסם תיעוד שרימית"
קייטי שייד ניפצה את שיא המסלול וניצחה ב-UTMB, הפתעה אצל הגברים
עם דגל ישראל ותמונה של נדב וים גולדשטיין ז"ל: עומרי אלמוג עשה היסטוריה בביגפוט 200
ראשונה לעשות זאת הייתה סטינה רקס הדנית בתחרות מקומית וקבעה 913.606 ק"מ, שיפור ניכר לשיא הטרי יחסית של קמיל הרון מחודש מרץ השנה, שעמד על 901.768 ק"מ. באופן מדהים, מדובר בשיפור שני לשיא בשנת 2024, אחרי שהחזיק מעמד לא פחות מ-34 שנים עד השנה.
רקס רצה במסלול של 1.4 ק"מ מסביב לאגם באביברו שבדנמרק, כשרשמה ממוצע של 152.27 ק"מ ליום. זה מגיע רק חודשיים לאחר ששברה את השיא של הרון גם בריצה ל-48 שעות ב-228 מטר בלבד, אז קבעה 435.564 ק"מ באליפות העולם למרחק זה שנערכה בהונגריה.
זמן קצר אחריה הגיע מתייה בונה, שהשתתף באליפות העולם לריצת 6 ימים שנערכה בהונגריה. הבלגי עבר מרחק של 1,046.31 ק"מ ושיפר את השיא של יאניס קורוס האגדי מ-2005, שעמד על 1036.8 ק"מ. בונה רץ במסלול שאורכו 1,164 מטר, כשהתנאים במרוץ נעו בין גשם כבד שירד ביום הרביעי, לשמש ושמיים בהירים עם סיום הריצה.
בחמשת הימים הראשונים היה בונה מאחורי שיאו של קורוס, ורק ביום האחרון הוא הצליח להקדים את השיא ואף שבר אותו כשנותרה לו עוד שעה לרוץ. בדרך, קבע גם את התוצאה הטובה ביותר שנרשמה ב-600 מייל, עם 12 שעות, 27 דקות ו-12 שניות. אגב, בונה הוא לא רק רץ אולטרה אלא ספורטי סבולת ככלל, ונודע גם כשחיין מרתון אקסטרים ורוכב למרחקים ארוכים. בין היתר, הוא חצה את התעלה האנגלית בעבר בשחייה והשלים עוד שלל אתגרים יוצאי דופן.
יאניס קורוס, לו שבר את השיא, הוא אחד מרצי האולטרה הטובים בהיסטוריה, שהחזיק בשעתו כמעט בכל שיאי העולם הנמדדים באולטרה מרתון מ-100 מייל ואילך. הוא נודע גם בזכות העובדה שניצח בספרטתלון הראשון, ובסך הכל ארבע פעמים במרוץ, והחזיק כמובן גם בשיא המסלול.