בהזדמנות האחרונה: יהונתן יצחקי השיג את הקריטריון לאליפות אירופה בשחייה

רגע לפני שהנבחרת נסגרת, הצליח השחיין בן ה-20 לקבוע ב-100 חזה, 1:00:71 דקות ולעלות למקום ה-3 בדירוג ההיסטורי של המשחה: "לא יכול לתאר במילים את השמחה, עבדתי קשה בשביל זה". קריטריון גם לאריאל חיון
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
יהונתן יצחקי | צילום: גלעד קוולרצ'יק, איגוד השחייה

בשחייה, כדי להיכנס לתחרות בינלאומית גדולה כמו אליפות אירופה, אליפות עולם או משחקים אולימפיים, צריך להשיג זמן מדויק ולקבוע קריטריון. לעתים, שחיינים רודפים אחרי קריטריון חודשים ארוכים, ולפעמים גם לאחר מירב המאמצים הם נותרים בחוץ על חודן של מאיות ספורות. אתמול (שישי) במסגרת גביע האביב במכון וינגייט (על התחרות נכתוב בהרחבה בהמשך), היה יהונתן יצחקי בצד הנכון של הקריטריון, ממש בהזדמנות האחרונה בהחלט.

יצחקי בן ה-20 ממכבי ר"ג (תחת המאמנים דוד ברון ופליקס רובינשטיין) פרץ בגיל מאוחר יחסית ונכלל בשנים האחרונות בנבחרות הנוער של ישראל. בשנה האחרונה הוא מנסה להיכלל לראשונה בקריירה בנבחרת הבוגרת של ישראל לאליפות אירופה במשחה ל-100 חזה, ולשם כך היה צריך להשיג קריטריון של 1:01.26 דקות.

יהונתן יצחקי | צילום: גלעד קוולרצ'יק, איגוד השחייה

בפברואר האחרון הייתה ההזדמנות הקרובה ביותר שלו, עם 1:01.70 דקות, ועוד מספר פעמים הוא התקרב לכך, אך לא הצליח להשיג את הזמן הרצוי. אתמול הוא ידע שיש לו ניסיון אחד אחרון, והוא לקח את ההזדמנות הזו בשתי ידיים. הכל התחבר ליצחקי, שניצח את התחרות בזמן נהדר של 1:00.71 דקות. מקום בנבחרת לאליפות בבלגרד, עם שיפור ניכר לשיאו האישי.

יצחקי היה נרגש במיוחד בסיום ויצא מהמים בדמעות ממש. לאחר מכן סיפר לשוונג: "זה משוגע, מטורף, פסיכי לגמרי, אני לא יכול לתאר במילים את השמחה שיש לי עכשיו. כמו לזכות בלוטו רק פי 100 יותר חזק, עבדתי מאוד קשה בשביל זה. טסתי לחו"ל המון פעמים מכספי האישי במטרה לקבוע את הקריטריון הזה, וכל פעם שחיתי ממש כמה מאיות רחוק מהקריטריון. זה היה מסע ארוך ומייגע, אבל היה שווה לחכות.

יהונתן יצחקי עם פליקס רובינשטיין ודוד ברון | צילום: באדיבות מכבי ר"ג

"עכשיו זאת הייתה ההזדמנות האחרונה החביבה שלי לעשות את הקריטריון האירופי, אז אתה יכול לתאר לעצמך עד כמה המשחה הזה היה לי חשוב. אני חושב שמה שהיה הכי מיוחד במשחה הזה היה האווירה המחשמלת שהייתה בבריכה בזמן ששחיתי. היו המון אוהדים והרבה רעש בקהל, אין יותר כיף מזה – הלוואי וכל תחרות הייתה כזאת"

התוצאה הזו איכותית במיוחד בשדה הישראלי ומכניסה אותו ישר אל המקום השלישי בדירוג ההיסטורי של המשחה בישראל. לפניו, נמצאים רק שיאן ישראל הטרי רון פולונסקי עם 1:00.24 דקות, והשיאן הקודם כריס פיצ'וגין, ששיאו 1:00.33 דקות. בדרך, הוא עקף גם את זמנו של הפיינליסט האולימפי איתי גולדפדן, וגם את זמנו של האולימפי אמרי גניאל.

יהונתן יצחקי | צילום: גלעד קוולרצ'יק, איגוד השחייה

השחיין המהיר ביותר ב-100 חזה בתום תקופת הקריטריון האולימפי עשוי גם לטוס למשחקים האולימפיים בפריז כחלק מרביעיית השליחים ל-4X100 מעורב מיקס. כרגע, רון פולונסקי הוא הבכיר במשחה ללא עוררין, אולם יצחקי בהחלט מתחיל להתקרב אליו, וגם אם לא יעשה זאת לקראת פריז, בהחלט אפשר לרשום את שמו לקראת לוס אנג'לס 2028.

עוד שחיין אשר התקרב לקריטריון לאליפות אירופה אתמול היה יהונתן רום ב-200 חזה. השחיין ממכבי חיפה קבע 2:13.82 דקות, פחות מחצי שנייה מהזמן הנדרש.

מי שהצטרפה גם היא לאליפות אירופה, וגם עבורה בהזדמנות האחרונה, היא אריאל חיון, אשר קבעה את הקריטריון במסגרת תחרות בלונגהורן, טקסס. השחיינית ממכבי חיפה שעלתה לישראל אשתקד קבעה שיא אישי של 59.26 שניות במשחה ל-100 פרפר וסיימה במקום החמישי בתחרות.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם מכירים את הנתונים שלי והתארים בהם זכיתי. אבל למען האמת, ארצה לפני הכול להיזכר בתור אדם טוב ממיורקה. בתור ילד קטן שרדף אחרי החלומות שלי ועבד הכי קשה שאפשר בשביל להגשים אותם", רפאל נדאל בנאום הפרישה שלו מטניס.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג