!So you ran a marathon, how cute

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

מאת:קרן גולדבלט





לפני כמה שנים ריצת מרתון נחשבה לפסגה בעולם הריצה, המטרה האולטימיבית עליה מעט מאוד העזו לחלום. היום מקבלים כבר את ההרגשה שאו כולם עושים את זה או שכולם כבר עשו את זה. אם כך, מה השתנה? מאיפה נובעת ההתעניינות הפתאומית הזו בריצה למרחקים ארוכים?









מרתון-כבר לא פסגת העולם… מתוך מרוץ האולטרה הראשון בישראל





קודם כל אין "התעניינות פתאומית".
הגדילה במספר המשתתפים במרתון עלתה בקצב יציב במשך השנים הן בישראל והן בחו"ל. בארה"ב יש גדילה של 10% בשנה במספר רצי המרתון. בישראל, נכון לעכשיו, יש רק מרתון אחד והוא מרתון טבריה, שבו בשנת 2002, 322 אנשים סיימו, ב-2005 538 אנשים סיימו ובשנה שעברה ב-2007 754 אנשים השלימו את המרתון (הנתונים נלקחו מ"מאתר שוונג"). זה אומר שסטטיסטית בישראל יש גדילה של 18% משנה לשנה. לצערנו, אין זה אומר שאנחנו רצים יותר מחברינו האמריקאים. אחוז המתחרים בישראל עדין נמוך יותר מארה"ב אירופה המערבית.



נשים ומרתון

כדי להציג אידיאל של איך היחס לריצה למרחקים ארוכים השתנה עם הזמן,יש להסתכל על ההיסטוריה של נשים וריצות למרחק ארוך.
לאורך המאה העשרים נהגו להאמין כי ריצה למרחקים ארוכים יכולה לפגוע בגוף האישה (כן, נשים נחשבו בזמנו למין החלש יותר). ב-1966 אישה התגנבה למרתון בוסטון וסיימה בזמן של 3:40, בשנה לאחר מכן שתי נשים ניסו להתחרות והורדו פיזית מהמסלול לקראת הסוף. הודות ללחצים של קבוצות מסוימות ב-1968 ניתן אישור לנשים להרשם ולהשתתף במרתון בוסטון ובמרתון ניו יורק.
רק ב-1984 התווספה לאולימפיאדה ריצה למרחקים ארוכים – נשים וזאת לאחר לחץ מאסיבי גדול מאוד מקבוצות התומכות בריצת נשים בינהן נייקי שנלחמה רבות עבור זכויות הנשים בעולם.



למה אנו טובים יותר ,מהירים יותר ומגיעים למרחק ארוך יותר?

זו עובדה שעולם הריצה ,הן החובבני והן המקצועי, בממוצע נהיה יותר מהיר. אם תסתכלו על תוצאות מירוץ 10 ק"מ, חצי מרתון ומרתון -ממוצע קצב הריצה גדל, מס' המשתתפים גדל, והם עושים זאת למרחק ארוך יותר ומהר יותר.


זה קורה בעקבות שילוב של כמה גורמים:

– בראש ובראשונה אנחנו מתאמנים טוב יותר. יש מאגר מידע עצום, שלעיתים יש בו גם קונפליקטים אך הבסיס קיים ומוכר ובעקבותיו רובנו מתאמנים בצורה הרבה יותר אפקטיבית ומונעת פציעות.

– שנית, אנו אוכלים יותר טוב. משמעות משטר התזונה היא שאנו יודעים ולמדים כיצד להכין את הגוף שלנו טוב יותר וכיצד לשתןת ולאכול תוך כדי פעילות.

– ולסיום, אנו מקדישים יותר חשיבות לאימונים ולפעילות גופנית. מה גם שיש לנו יותר זמן להקדיש לזה מאשר בעבר.

אז רצת מרתון…מה הלאה?

אז איפה בעצם זה מעמיד אותנו הרצים החובבנים? הרי רצנו כמה תחרויות 10 ק"מ, עשינו חצי מרתון, אימנו את עצמנו עד כלות הנשימה ועשינו מרתון, מה הלאה?

ובכן, קודם כל יש עוד מרתונים, אף מרתון לא דומה לשני, אפילו אם תרוצו שנה אחרי שנה את מרתון טבריה. הרוח תהיה שונה, בחלקים שונים תרוצו בקצבים שונים, ההיתקלות ב"קיר" תגיע בנקודות שונות, וכמובן תפגשו אנשים אחרים.

ניסיון חשוב ושווה כל רגע – הוא לרוץ מרתון באחת הערים הגדולות בחו"ל. זה שונה לגמרי מהחוויה הישראלית. רוב הסיכויים שתרוצו לאט יותר בגלל הכמות העצומה של האנשים אבל החוויה שבלהיות חלק מדבר כל כך גדול ולקבל את העידוד באמצע הדרך היא זריקת אדרנלין מדהימה!

מקור טוב למידע אודות אירועים בינלאומיים

בעולם הריצה ניתן למצוא באתר runners world










אז רצת מרתון…מה הלאה?




אז רצת מרתון…כמה חמוד!

אולטרה מרתונים היום הם מה שמרתונים היו לפני 20 שנה – בלתי מושג ובלתי הגיוני. זו מטרה כזו שאתה לא יכול לדבר עליה עם רוב החברים שלך כי הם יחשבו שהשתגעת. אבל בסופו של דבר כולנו צריכים מטרות חדשות, אתגרים חדשים וגבולות חדשים לחצות.



האולטרה של פרו:ספורט: יום שישי, ה – 7 במרץ 2008


מרוץ האולטרה שלנו הוא מירוץ שטח הררי, מה שעושה אותו קשה יותר ממירוצי כביש, אך למרות זאת ריצה בשטח מקלה על המפרקים לטווח הארוך.

בהשוואה למרוצי כביש, מסלול ה-30 ק"מ מקביל לריצת מרתון טבריה מבחינת הזמן והמאמץ, והמסלול של 60 הק"מ מקביל לפעמיים מרתון טבריה.

האולטרה הוא גם מירוץ אתגרי אשר דורש מהמשתתפים שלו להיות עצמאיים ולדאוג לקחת עימם את האספקה שלהם (מים ואוכל) בחלק גדול מהמסלול. יש לכך 2 סיבות:
ראשית זה הופך את המירוץ ליותר מאתגר, שנית, זהו הבסיס לכל המרוצים האתגריים אשר בהם נדרש המשתתף לעצמאות מוחלטת למשך זמן ארוך.

ב-2007 רצים נדרשו לרוץ בזוגות כנדרש במרוצים אתגריים אחרים, אך השנה הסרנו את הקריטריון הזה.
האולטרה מתחיל באור ראשון, כשהרצים רצים יחד את חצי הקילומטר הראשון כחימום לפני שכל אחד ממשיך בקצב שלו, ומתמודד עם 30 הק"מ הראשונים. המסלול לוקח אותם דרום מזרחה לכיוון מגידו, לפני שחוזרים חזרה וחוצים את נקודת הזינוק/סיום. כאן נהנים הרצים מנקודת "רענון", ובעזרתם של המתנדבים הם יכולים למלא את שקיות השתייה ומזון, להחליף גרביים, ולנופף לשלום למשפחה ולחברים. כל משתתף יוכל להשאיר בנקודה זו כל ציוד אשר יזדקק לו להמשך הריצה.










נקודת ה"רענון"

פרו:ספורט אולטרה מרתון 2007




הקטע השני הוא באורך של 15 ק"מ, וגם הוא מסתיים בנקודת הזינוק/סיום, ומאפשר למשתתף הזדמנות אחרונה למלא את האספקה לפני יציאה למקטע האחרון של 15 הק"מ הנותרים וסיבוב ניצחון סביב האצטדיון לפני המעבר תחת שער הניצחון.


מרוץ 30 הק"מ יתחיל בשעה 10:00 כאשר הרצים הראשונים של מסלול 60 הק"מ יעברו את נקודת הזינוק/סיום, מה שמאפשר לרוץ עם קבוצה גדולה של אנשים. במהלך הריצה יהיו פעילויות לכל המשפחה ולחברים בנקודת זינו, באירגון המועצה המקומית.


מרוץ 15 הק"מ יתחיל בשעה 11:00. מי שרץ את מסלולי ה-15 וה-30 ק"מ ומעוניין לרוץ עם בן משפחה וחבר שרץ את המסלול הארוך, יוכל לחכות להגעתו של בן המשפחה בניקודת זינוק לפני שהוא יוצא. במקרה זה זמן הריצה יחושב לפי הקטע של הרצים למרחק הארוך יותר.
כל מסיים של מירוץ 60 הק"מ יחשב כמנצח, ויקבל מדליה ושמו יונצח ברשימת מסיימי האולטרה בפרו:ספורט.


החלה ההרשמה לאולטרה מרתון 2008



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם יודעים מי זה מייקל פלפס, אבל לאט לאט גם אנשים שלא יודעים כלום על שחייה מזהים את שאר השמות", ג'ורדן קרוקס, שיאן העולם הטרי ב-50 חופשי בבריכות קצרות




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג