כחלק משמירה על אורח חיים בריא ומסודר, חשוב מאוד שהאוכל שאנחנו אוכלים יהיה בריא, מזין וטעים. טריות המזון היא שלב בסיסי והכרחי, הן לשמירה על הבריאות והן לטעם האוכל. בעידן המודרני, עם מקררים בטכנולוגיות חדשניות ופתרונות אחסון מתקדמים, ניתן לשמור על טריות המזון לאורך זמן בדרכים שונות ומגוונות.
שמירה על טמפרטורה נכונה היא המפתח לשמירה על טריות המזון. אחסון נכון במקרר או במקפיא מאפשר להאריך את חיי המדף של המזון ולשמור עליו טרי לאורך זמן. שימוש בקופסאות פלסטיק שקופות יכול להקל בזיהוי התכולה במהירות ולמנוע בזבוז. חשוב לזכור שלכל מוצר מזון יש תאריך תפוגה, ולכן יש לאחסן את המזון בתנאים המתאימים כדי למנוע קלקול. הנה כמה טיפים שכתבו עבורכם המומחים של חברת LG שיעזרו לכם לשמור על טריות המזון לאורך זמן.
1. שמירה על טמפרטורה נכונה במקרר ובמקפיא
הטמפרטורה היא הגורם הקריטי ביותר בשמירה על טריות המזון. הקפידו לשמור על טמפרטורה של 4.4 מעלות צלזיוס במקרר, ואחסנו במקפיא בטמפרטורה של מינוס 18 מעלות צלזיוס. טמפרטורות אלו מסייעות במניעת התרבות חיידקים ושומרות על המזון טרי.
2. שמרו על ניקיון וסדר במקרר
ניקיון המקרר הוא חלק בלתי נפרד מהשמירה על טריות המזון. חשוב לנקות את המקרר באופן קבוע כדי למנוע הצטברות של חיידקים ועובש. בנוסף, שמירה על סדר במקרר עוזרת לשמור על המזון טרי יותר, שכן היא מאפשרת זרימת אוויר נוחה ומונעת הצטברות חום.
סדרו את המזון הוותיק יותר מקדימה ואת החדש מאחורה, כדי למנוע בזבוז של אוכל שפג תוקפו. במקפיא, הקפידו לאחסן פירות קפואים או ירקות קפואים בשקיות אטומות ולהדביק תוויות עם תאריך ההקפאה על כל פריט, כדי לוודא שאתם משתמשים בו בזמן.
3. ארגון המזון במקרר
חשוב לארגן את המוצרים במקרר בצורה שתשמור על את טריותם: במדפים האמצעיים והעליונים אחסנו שאריות אוכל מוכן, משקאות ומאכלים מוכנים לאכילה. בדלתות המקרר אחסנו מיצים, קנקני מים ורטבים (אל תאחסנו ביצים וחלב בדלתות המקרר, כי הם מוצרים רגישים), במדפים התחתונים אחסנו מוצרי בשר, חלב וביצים. במגירות המקרר אחסנו פירות וירקות בצורה מופרדת. במקפיא אחסנו קרח, פירות וירקות קפואים, בשר ולחם.
4. בחירת המקרר
לדברי מקס, מומחה מטעם חברת LG: "בחירת מקרר היא החלטה חשובה לטווח ארוך, ולכן כדי לשמור על טריות המזון ולהבטיח שהוא יישאר במצב הטוב ביותר לאורך זמן. כשבוחרים מקרר חדש לבית חשוב לקחת בחשבון כמה דברים עיקריים: עיצוב, נפח והמידות שלו, לבדוק את הארגון הפנימי של המקרר – נגישות ואופן פירוק והניקיון, כמות מדפים ומגירות, וכמובן הכי חשוב עמידות הפלסטיקה".
"בדקו את ציון האנרגיה ואת יעילות הקירור של המקרר והקפידו לוודא מה תוקף האחריות ושהוא קל לתחזוקה. המקררים המומלצים ביותר הם אלה בעלי טכנולוגיית ™LinearCooling השומרת על טריות המזון למשך 7 ימים, שקטים יותר, אמינים יותר ועם ביצועים טובים יותר. טכנולוגיית ™+DoorCooling עם פתחי אוורור בחזית המקרר המאפשרת לכם להניח מזון רגיש גם באזור הדלתות, שומר על טמפרטורה אחידה במקרר ומשמרת את טריות המזון לאורך זמן וטכנולוגיית +Hygiene Fresh המשתמשת בסינון פחמן כדי לשמור על פנים המקרר נטול ריחות".
שמירה על טריות המזון אינה משימה מסובכת, אך היא דורשת תשומת לב וארגון. על ידי יישום הטיפים הללו, תוכלו להבטיח שהמזון שאתם צורכים יהיה טרי, בריא וטעים לאורך זמן.
בשיתוף LG Electronics