לאתר "הספורטאי הטבעוני" של חגי לפלר לעוד מתכונים
למרות שהמתכון הוא ממש ספיישל חנוכה אני חושב שאפשר לאכול את הלביבות האלו כל השנה, לא? מצאתי את עצמי לאחרונה מחליף כל מתכון שמכיל תפוח אדמה בקולרובי. זו דרך נהדרת להפחית קלוריות ופחמימות במתכונים ישנים ואהובים.
כל מה שצריך הוא מספר קולרבים, כמה תפוחי אדמה, תבלינים וקמח להדביק את הכל וזהו. יש לכם לביבות דלות קלוריות נפלאות! אני מאוד ממליץ לא לטגן את הלביבות, אלא לאפות אותם. שלא תבינו אותי לא נכון, הן יתפקדו מצוין בטיגון ולא יתפרקו גם בתוך השמן. אבל גם מבחינת ריכוז הקלוריות וגם מבחינת התחמצנות השמן הדבר מאוד לא מומלץ ולכן הבחירה לאפות אותם היא הרבה יותר מומלצת.
ערכים תזונתיים
לביבה אחת במשקל 39 גרם מתוך 40 תכיל:
40 קלוריות
1 גרם חלבון
7 גרם פחמימה
1 גרם שומן
הוראות הכנה
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 10 דקות
מנה הגשה 40 לביבות
קלוריות 40
מרכיבים
2 קולרובי – חצי קילו
2 תפוחי אדמה – חצי קילו
1 כוס קמח כוסמת 150 גרם
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית 40 מ"ל
2 כוסות חלב שקדים לא ממותק 480 מ"ל
הוראות הכנה
1. בעזרת הידיים לעשות צורה של לביבות ולהניח על גבי תבנית האפייה
2. מקלפים את תפוחי האדמה ואת הקולרבי
3. מגררים את הקולרבי ואת תפוחי האדמה ומעבירים לקערה עמוקה
4. בעזרת הידיים סוחטים היטב את הירקות מנוזלים ומייבשים על גבי מגבת
5. בקערה עמוקה נוספת מוסיפים את הקמח, התבלינים ואת משקה השקדים, ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד
6. הוסיפו מחצית מכמות השמן לתערובת הירקות
7. הוסיפו לאט לאט את הירקות המגורדים עד שהתערבות נטמעת היטב
8. חממו תנור לחום בינוני 180 מעלות
9. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה ושמנו עם מעט השמן שנותר מאחור
10. יש לשמן היטב את הלביבות ממעל
11. יש לאפות את הלביבות בין 8-10 דקות עד שהן משחימות