למניעת קמטים: כך תשמרו על שרירי הפנים שלכם

הפנים הם החלק הכי "שרירי" בגופנו וככל שהגיל עולה, ההשפעה ניכרת. אך האם ידעתם שחלק גדול משמירה על הפנים נעוץ בכלל באימון הצוואר והחזה? עדי שיף מסבירה ומצרפת מספר תרגילים שתוכלו לבצע בעצמכם בקלות
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
שרירי הפנים? לא מה שחשבתם | צילום: רועי שלם

בגופנו המון שרירים. חוזקם ואורכם של השרירים קובעים, בין היתר, את הנראות והבריאות שלנו. אך האם ידעתם שהפנים הם החלק השרירי ביותר "בגופנו"? בפנים בלבד מספר גדול של שרירים שמטרתם למתוח את הפנים, למנוע את נפילת וצניחת העור בכדי להשאירו מורם, ולאפשר לנו מספר רב ומגוון של הבעות.

לכתבות נוספות בנושא:
נעים להכיר, רקמות רכות: כך תשמרו ותתחזקו את גופכם
הפוך על הפוך: על היתרונות האדירים בביצוע תרגילים לאחור
נסו בעצמכם: 7 תרגילים קצרים שיעזרו לכם לשמור על גב זקוף

כשאנו צעירים, עורנו מתוח וקל יותר לשמור על מראהו, אבל ככל שאנו מתבגרים, ובעיקר החל מגיל 30 ומעלה (תלוי בגנטיקה), עור הפנים, ובתוך זה גם הצוואר, נהיים "עייפים", דקים ורפויים יותר. כוח הכבידה מקבל את המושכות ואיתו מגיעה צניחה של העור. תופעות נוספות שקורות בפנים עם העלייה בגיל הן התעבות והתקצרות של שרירים שאנו מכווצים באופן טבעי על בסיס יומי מהיום שנולדנו. למשל, שרירים שמתכווצים סביב הפה בזמן לעיסה או בזמן כיווץ שפתיים. עם העלייה בגיל, גם קמטי החיוך, למשל, שבצעירותנו מופיעים רק בזמן חיוך, יופיעו ויישארו על הפנים גם כשלא נחייך. כך נוצרים קמטים שאינם קמטי הבעה, אלא קמטים שמגיעים עם הגיל.

שרירי הפנים | צילום: Henry Vandyke Carter, WIkimedia

אנו נוטים להסתכל ולבחון את אזור הפנים לבדו ולהתמקד בטיפול ישיר בעיקר בו, אם באמצעות קרמים או כל שיטת טיפול אחרת. אך חשוב לדעת שטיפול בפנים לבדם אינו מספיק והוא מוגבל בהבאת התוצאות המיוחלות. מערכת השרירים בפנים שלנו מחוברת, בין היתר, באופן ישיר לשרירי הצוואר. הפנים יושבות ונתמכות על ידי הצוואר, שנתמך על ידי שרירי בית החזה וחגורת הכתפיים.

משמע, אם הצוואר, אזור בית החזה וחגורת הכתפיים שלנו יהיו חלשים, גם שרירי הפנים שלנו ייחלשו ונתקשה יותר לחזקם.  אז על אילו שרירים חשוב לעבוד כדי לשדרג את מראה עור הפנים? שרירי הצוואר, בית החזה וחגורת הכתפיים. עם התמדה, תבחינו בתוצאות כבר אחרי שבועיים.

תנועה חשובה לגוף באופן כללי ולמראה הפנים בפרט. תנועה מחזקת ומפעילה את השרירים, משאירה אותם ואותנו פעילים וכך הגוף כולו ובתוך זה גם הפנים נשארים אסופים ומתוחים יותר. כמה שתזוזו יותר, כך תעשו טוב יותר לגופכם ולעורכם. לעומת זאת, חוסר תזוזה מספק את התוצאה ההפוכה.

אורח החיים המודרני כולל בתוכו המון זמן ישיבה מול מסכים (מחשב, טלוויזיה, מבט למטה לכיוון הנייד וכו'). כל זה לא תורם לתחזוק וחיזוק שרירי הצוואר, שכאמור, חיזוקם משמעותי והכרחי בכל מה שנוגע לחיזוק שרירי הפנים ומניעת נפילת השרירים באזור הפנים.

גם אורח החיים היושבני לא עוזר | צילום: Shutterstock

בצוואר יש שרירים רבים גם בחלק האחורי שלו וגם בחלק הקדמי. חלקם גדולים, למשל אלו שמחברים בין הצוואר והראש לאזור השכמות, ואשר תפקידם לאפשר לנו לבצע תנועות גדולות עם הראש, כמו סיבוב הראש לאחור וכיפוף הראש. ויש את השרירים הקטנים יותר, העמוקים, אלו שקרובים לחוליות הצוואר ותפקידם לשמור על יציבות הראש והצוואר לאורך זמן, ללא מאמץ ולהניע את הראש בצורה טבעית ולבצע עם הצוואר תנועות עדינות יותר. שרירי הצוואר נדרשים להיות במנח תקין גם במצב עמידה וגם במצב ישיבה, משמע, עלינו לוודא שהם עובדים באופן תקין כל הזמן, ולכן חשוב לשמור לחזקם.

לעיתים אנו, שלא במודע, מפעילים את שרירי הצוואר בצורה לא נכונה. זה יכול לקרות בגלל מגוון סיבות ובתוכן עמידה לקויה, ישיבה לא נכונה מול מסך המחשב, הבלטת הסנטר קדימה דרך הישענות על הידיים או כפות הידיים, או מתח קבוע ונעילה באזור הצוואר והכתפיים. שרירי צוואר נעולים יתקשו להחזיק את שרירי הפנים כפי שצריך.

חבר קרוב אמר לי פעם "את יודעת איך אני יודע שהזדקנתי? כשאני מסובב את הראש לאחור, כל הגוף מסתובב עם הצוואר". ואכן, באופן טבעי, עם השנים, טווח התנועה גם של הצוואר הולך וקטן, וכשזה קורה, זה מגביל את העבודה על שרירים נוספים בגוף, בהם שרירי הפנים.

שרירי הפנים? לא מה שחשבתם | צילום: רועי שלם

לכן, מדי יום, תרגלו את התרגיל הבא כדי לשמור על טווח התנועה או לפחות לא להחמירו: עמדו זקופים וסובבו את הראש עם טווח התנועה הגדול ביותר שאתם יכולים, כאילו אתם רוצים לראות משהו שנמצא ממש מאחורי גבכם, אך עשו זאת בזמן שהגוף עצמו נשאר יציב ואינו נוטה או מסובב או מבצע רוטציה לאחור יחד עם תנועת הצוואר. ודאו שבמהלך התרגיל הכתפיים רפויות ואינן מתרוממות לכיוון האוזניים. בצעו את התרגיל הזה שלוש פעמים לכל צד, בעדינות, וכשאתם מגיעים לטווח התנועה הגדול ביותר, הישארו בו לכ-5 שניות.

בנוסף, טיפ כללי שיעזור לצוואר שלכם להיות בריא יותר ולכן גם יעזור לתחזק את שרירי עור הפנים – היו מודעים למצב ומנח הצוואר בזמן עמידה וישיבה. ודאו שבזמן שאתם עומדים או יושבים, הראש שלכם לא נוטה הצידה, אלא הוא בקו ישר עם הגוף וגם אינו נדחף קדימה. דחיפה קדימה של הראש עלולה לגרום לכאבים בצוואר והגבלה בתנועה.

עבודה על חיזוק שרירי הפנים באמצעות חיזוק שרירי הצוואר ובית החזה אינה קשורה רק לנראות, אלא גם לבריאות. הפנים שלנו אינן מתקיימות לבדן, הן חלק מהגוף וצריך להתייחס ולהסתכל על המכלול. המשמעות היא שעיקר הטיפול בהרמת עור הפנים כמעט ולא משלבת עבודה על שרירי הפנים באופן ישיר.

קבלו שני סרטונים ובהם תרגילים לחיזוק השרירים החשובים לצורך תחזוק שרירי הפנים. אם תבצעו כל יום את התרגילים או את חלקם, אך לפחות תשקיעו 5 דקות עבודה, אתם בכיוון הנכון:


למידע נוסף, תכניות אימונים ואימונים מקוונים חינם כנסו לאתר של עדי שיף




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם יודעים מי זה מייקל פלפס, אבל לאט לאט גם אנשים שלא יודעים כלום על שחייה מזהים את שאר השמות", ג'ורדן קרוקס, שיאן העולם הטרי ב-50 חופשי בבריכות קצרות




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג