חשוב להתאמן, לחזק את הגוף, לאתגר אותו, כל הזמן ללמד אותו תנועות חדשות ומפתיעות ובאופן כללי, להיות בתנועה על בסיס יומי. התנועה היומיומית והגיוון בתנועה תורמים לשיפור היכולות של הגוף ולשיפור ההתמודדות של הגוף עם כאבים ומחלות שונות. כשאנו מפסיקים לגוון ולאתגר את הגוף, כמו גם את המוח, חלקים מסוימים במוח עלולים אפילו להתנוון.
לכתבות נוספות בנושא:
פיזי, נפשי, או השילוב בין השניים: ממה נגרמת חולשה ברגליים ואיך נתגבר עליה?
תתחילו להניף! על חשיבות שילוב תרגילי הנפת הרגל הצידה באימון
נסו בעצמכם: 7 תרגילים קצרים שיעזרו לכם לשמור על גב זקוף
האם אי פעם צעדתם לאחור? ואם כן, האם חלף זמן רב מאז? האם קפצתם לאחור? נטיית הגוף הטבעית והאוטומטית שלנו היא לצעוד קדימה, להסתכל קדימה ולתפקד ביומיום עם מבט קדימה. אנו מתקדמים קדימה או שולחים יד קדימה כדי לקחת או לאחוז במשהו ומגיבים בצורה הטבעית והמהירה ביותר לדברים שאנו רואים מולנו. כדי לשפר את היכולות הגופניות והקוגנטיביות ולשפר את בריאותנו, קחו על עצמכם משימה ואפילו פעם אחת בלבד בשבוע – אל תפעלו על אוטומט, כך הגוף והמוח יאותגרו באופן אחר ומיוחד.
קבלו 3 פעולות/תרגילים בסיסיים נהדרים כדי להתחיל ללמד את הגוף ולהניע אותו בצורה שונה:
1. צעידה לאחור
למדו את גופכם לצעוד אחורה והרגישו איך כל החושים שלכם נהיים חדים ודרוכים יותר, מתעוררים לחיים. אין צורך לצעוד לאחור בצורה מהירה, הרגילו את הגוף שלכם תחילה לפעולה עצמה עד אשר תצברו ביטחון, ואז הגבירו את המהירות בהדרגה – גם מבחינת כמות וגם מבחינת זמן ביצוע ההליכה לאחור. הליכה לאחור במשך כרבע שעה תהיה נהדרת ותביא לתוצאות המיוחלות.
2. קפצו לאחור
קפיצה לאחור נהדרת רק אם אתם לא סובלים מכאבי גב משמעותיים או כרוניים. בנוסף, מאחר וקיימת הסכנה ליפול, התחילו מקפיצות קטנות עד שתרגישו ביטחון להגדיל את טווח הקפיצה. קפצו לאחור 10 פעמים, 3 סטים. הסטים לא חייבים להיות רצופים ואפשר לחלק אותם במהלך היום.
3. שלחו יד לאחור
רוצים לקחת חפץ מסויים? במקום לשלוח את היד קדימה ולקחת אותו, עמדו עם הגב אליו ושלחו יד לאחור כדי לקחת אותו. בתנועה הזאת, אתם גם מרוויחים על הדרך תנועת פשיטה שחשובה לבריאות הגוף.
הגוף עד כדי כך מורגל לבצע פעולות עם התכווננות קדימה, שברגע שתפתיעו אותו ותפעלו בצורה הפוכה, שסותרת את האינסטינקטים שלנו, תרוויחו, בין היתר, עבודה נהדרת על שיווי המשקל, האיזון והיציבות, תחזקו קבוצות שרירים אחרות, חדשות ושונות שפחות עובדות ביומיום, תשפרו את היכולת הקוגנטיבית ותהיו חדים יותר.
בגלל שהגוף אינו מורגל ואינו מתורגל לפעולות ההפוכות, בזמן שאנו הולכים לאחור, למשל, הגוף והמוח נדרשים לעבוד בצורה שונה ולא רגילה כדי לשמור על דיוק, יציבות והימנעות מנפילה ופציעות כתוצאה מכך. אתם מרוויחים שיפור של השליטה במרכז כובד הגוף ואת יכולת ההסתגלות של המערכת הווסטיבולרית, שאחראית, בין היתר, על שמירה על שיווי המשקל. בקרב האוכלוסיה המבוגרת יותר, להליכה לאחור יש השפעות נהדרות וחשובות להתמודדות עם תופעות ההזדקנות.
גם קצב הלב עובד בצורה שונה כשאנו קופצים לאחור או הולכים לאחור, מה שיכול להביא לשיפור בסיבולת לב ריאה והפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. מאחר וביצוע הפעולות הפוך ממה שאנו מורגלים זר לגוף, אנו נדרשים בעת ביצוע הפעולות להרבה יותר ריכוז ותשומת לב ובכך גם הפעילות המוחית עובדת בצורה שונה ולמוח ייקח יותר זמן לעבד ולהפנים את הדרישות החדשות שלנו מהגוף וייקח לו יותר זמן להגיב לדרישות החדשות לתאום המערכות שעובדות. זה מצויין ותורם לשיפור יכולות קוגנטיביות שונות.
ובאופן כללי, בכל מה שנוגע לפעולות היומיום, כל דבר וכל פעולה שתבצעו בצורה הפוכה מהאופן בו אתם מבצעים אותם בשגרה, יתנו לכם מגוון רחב של מתנות לגוף ולמוח.
למידע נוסף, תכניות אימונים ואימונים מקוונים חינם כנסו לאתר של עדי שיף
קראתי את הכתבה מהסוף להתחלה