מאת:שוונג צרכנות
בתקופת החורף היא נצרכת ונאכלת הרבה יותר מתקופת הקיץ, בשוק המקצועי היא נצרכת בכמות שלמעלה מ- 250 טון בחודש, היא חביבה במיוחד הודות לקלות ההכנה שלה, הטעם והמרקם האותנטי של צפון אפריקה, מנת הקוסקוס הפופולארית כל כך בעולם מתאימה גם לספורטאים.
הקוסקוס המלא מופק מסולת מחיטה מלאה ומכיל את כל מרכיבי גרעין החיטה: הנבט, המכיל מגנזיום וברזל; האנדוספרם, העוטף את הנבט, מכיל פחמימות וחלבונים; הסובין, העשיר בסיבים, ויטמין B3, ויטמין B1, מגנזיום, זרחן ואבץ. תהליך העיבוד המיוחד וחומר הגלם, שנבחר בקפדנות לייצור הקוסקוס המלא, מיועדים לשמירה על כמות גדולה של סיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים התורמים לתחושת שובע לאורך זמן והמעודדים את פעילות המעיים – עוזרים בתהליך העיכול, מאטים את ספיגת הסוכר בדם ומסייעים באיזון רמת הכולסטרול בדם.
לדברי הדיאטנית הקלינית שירה סולו, הקוסקוס המלא מומלץ לספורטאים. לאוכלוסיית הספורטאים דרישות תזונתיות שונות מאלה שאינם עוסקים בספורט, וזאת בשל תהליכי ההרס והבנייה המתרחשים בגוף בקצב מהיר בעקבות פעילות גופנית מוגברת.
אכילה נכונה מהווה חלק בלתי נפרד מתהליך האימון ומשפיעה על רמת הביצועים. תפריט הספורטאי צריך להיות מאוזן ולהכיל את כל רכיבי המזון (פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים ומינרלים), כאשר הפחמימות מהוות לפחות 50% מהרכב התפריט היומי, והן מחולקות לארוחות על פני כל היום. "לאחר אימון ממושך (אימון סיבולת או כוח) מומלץ לאכול ארוחה המכילה חלבונים (בשר, עוף, דגים…) בשילוב עם פחמימות מורכבות (קוסקוס מלא), וזאת על מנת לאפשר חידוש יעיל של מאגרי האנרגיה והגדלת מסת השריר", אומרת שירה סולו.
מתכון צמחוני לקוסקוס ומרק מזין מאד ל-4 מנות:
מאת: זעיר אורגני
1/2 1 כוסות קוסקוס מלא אורגני להכנה מהירה
1 כפית שמן זית אורגני
מים רותחים לפי הוראות האריזה
מעט מלח ים אטלנטי
למרק:
2 כפות שמן זית אורגני
2 בצלים גדולים קצוצים
1 כף פפריקה
1 כף כורכום
1 כפית כמון
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור טחון טרי
3-4 כוסות ציר עוף אורגני (או מים + אבקת מרק עוף אורגנית, להוסיף לפי ההוראות על האריזה)
2 כוסות ירקות ירוקים אורגניים: זוקיני, שעועית ירוקה, שומר, ברוקולי, סלרי אמריקאי, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה.
1 כוס שעועית מאש אורגנית
4 תפוחי אדמה אורגניים חתוכים לקוביות
אופן ההכנה:
1. לחמם שמן זית בסיר נירוסטה בעל תחתית עבה או סיר בורמזי, ולאדות את הבצל עד שקיפות.
2. להוסיף את התבלינים ולאדות עוד 2 דקות.
3. להוסיף את ציר העוף, הירקות והמאש. להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד שהמאש רך ומתפרק קלות והירקות רכים.