סקירה – CYCLEOPS POWER-BEAM

חברת SARIS יצרנית ה- Powertap - מציגה בפנינו את הטריינר החדש שלה ה- POWER BEAM PRO. ל- Power Beam Pro תג מחיר של 1200$, SARIS טוענים שהטריינר יענה לדרישות התובעניות ביותר של רוכבי האופניים ואת זה בדיוק יצאתי לבדוק
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


חברת SARIS יצרנית ה- Powertap – מציגה בפנינו את הטריינר החדש שלה ה- POWER BEAM PRO. ל- Power Beam Pro תג מחיר של 1200$, SARIS טוענים שהטריינר יענה לדרישות התובעניות ביותר של רוכבי האופניים ואת זה בדיוק יצאתי לבדוק

מאת:אלכס וולפסון

חברת SARIS יצרנית ה- Powertap – אחד ממדי הוואטים היותר נפוצים בעולם ויצרנית טריינרים מובילה מציגה בפנינו את הטריינר החדש שלה מסדרת הטריינרים המקצועית, ה- POWER BEAM PRO השייך לקבוצת מוצרי ה- CYCLEOPS, שמשתמש בטכנולוגיה של ה- Powertap למדידה מדויקת של וואטים. ל- Power Beam Pro תג מחיר של 1200$, כן קראתם נכון, SARIS טוענים שהטריינר יענה לדרישות התובעניות ביותר של רוכבי האופניים ואת זה בדיוק יצאתי לבדוק.

ה- Power Beam Pro הוא טריינר שמשלב טכנולוגיה מהפכנית וכנראה רק מי שרוכב על טריינר קבוע יוכל להעריך את הגדולה של המכשיר.

 

ללא חוטים
ה- PowerBeam Pro פועל ללא חוטים בשונה מטריינרים אחרים של החברה עצמה או חברות מתחרות אחרות, כלומר, תוכלו לקחת אותו ולרכב איתו בכל מקום בו תחפצו בלי שום נזק שייגרם בגלל ההתנגדות הגלגל, משהו שבדרך כלל קורה עם טריינרים שמחוברים לחשמל. חוסר החוטים מקל גם על העברות הטריינר ממקום למקום ומונע הרבה סרבול בדרך.

המידע מועבר בצורה אלחוטית בטכנולוגיית ה- ANT, שנכנסת כל כך חזק לשוק בזמן האחרון (טכנולוגיה שמשתמשים בה כל המוצרים המובלים כגון – SUUNTO, GARMIN, SRM), המידע מועבר למסך המציג את כל הנתונים ושוב פעם כמובן ללא חוטים, מי שמתאמן בקביעות עם טריינר עם מסך שמחובר עם חוטים יעריך מאד את האפשרות כי תמיד קשה למנוע נפילה של זיעה על המסך ותמיד המסך מפריע למגבת בדרך, כאן הבעיה הזו נפתרת בקלות, פשוט שימו את המסך מולכם בטווח סביר תתחילו לפדל והמידע כבר יופיע.

מכיוון שהמכשיר משתמש בטכנולוגיית ANT כל מכשיר שתומך באותה הטכנולוגיה כמו שעוני דופק למיניהם יכולים להסתנכרן עם הטריינר, מה גם, שתוכלו לראות את הדופק שלכם גם על השעון וגם על המסך.

SARIS מבטיחים 100% של אמינות במידע שהטריינר מעביר, ללא שום נפילות וקפיצות בנתונים שזה עוד דבר מאד נפוץ במדי כוח למיניהם.

המסך האלחוטי מציג בפניכם 6 חלונות אותם תוכלו לכוון כרצונכם הכוללים בין היתר:
הספק (עכשווי, ממוצע ומקסימלי).
דופק (עכשווי וממוצע).
קאדאנס (עכשווי וממוצע).
מהירות (עכשווי, ממוצע ומקסימלי).
קלוריות.
מרחק רכיבה.
זמן רכיבה.

חשוב לציין, שבמידה ואתם רוצים לראות את ההספק, צריך לחבר את הטריינר לחשמל וללא החיבור זה לא יתאפשר, בזמן שכל שאר האפשרויות ימשיכו לעבוד בצורה תקינה.

איך נמדד ההספק?
הזכרתי כבר שהטריינר בנוי בשיטה חדשנית. בזמן הרכיבה כאשר אתם מכוונים את ההתנגדות, קיימת קרן כחולה (אותה גם ניתן לראות) שמתעקמת בעקבות השינויים שאתם מבצעים, ככל שהקרן יותר קרובה לגלגל נוצרת יותר התנגדות שנמדדת, ככל שהקרן מתעקמת פחות, ויותר רחוקה מהגלגל, נוצרת פחות התנגדות. כל המידע מוקלט בשבבים המותקנים ביחידת ה"התנגדות" ונשלח למסך לתצוגה למשתמש.

תוכנת ה- PowerAgent 7
עם הטריינר SARIS מספקת לנו תוכנה לתכנון אימונים כך שתוכלו להפוך כל אימון להרבה יותר אישי לפי הדרישות שלכם. דרך התוכנה תוכלו לתכנן כל דקה ודקה באימון – לשלוט על השיפוע, הספק וטווחי המאמץ בהם תרצו לעבוד (Zones).

התוכנה בנויה בצורה פשוטה ותוך שניות לאחר כתיבת האימון תוכלו למצוא את עצמכם על הטריינר מבצעים את האימון לאחר "שהעברתם" אותו לטריינר. היא גם מאפשרת לנתח כל אימון לפרטים הקטנים ביותר, הרוכבים החזקים בעולם משתמשים בכלי זה ושואבים ממנו המון מידע לגבי ההתקדמות שלהם ורואים את המצב בו הם נמצאים כעת לפי ההספק שהם מפיקים. יש להזכיר שלכלי זה דיוק גבוה מאד, דיוק שכדי לראות אותו גובים אלפי דולרים במכשירים אחרים.

הכלי מאפשר לרוכב לנתח את האימונים לנקודות הקריטיות הקטנות ביותר באימון, הספק, דופק, קאדאנס, כל הכלים שיכולים לעזור לרוכב לעשות את האימון ליותר אפקטיבי. יתרון אדיר במכשיר שמאפשר להעביר את האימונים בצורה זריזה לטריינר אחרי כתיבת האימון.


ניתוח נתונים שמתבצע לאחר האימון

ביצועים
את רב הרכיבות שלי אני מבצע על הטריינר, הטריינר בו אני משתמש הוא ה-  TACX FLOW, גם טריינר מתקדם של חברה מתחרה ברמה גבוהה שמודד הספק, אני מקפיד לכייל את הטריינר מדי כמה רכיבות כדי לשמור על הדיוק היחסי ואני יודע מה ההספק שאני יפיק בדופק מסויים.

ברגע שעליתי על ה- PowerBeam ההבדל היה ניכר כמעט מיידית, אולם הטריינר פועל בטכנולוגיה קצת שונה מהטריינר בו אני משתמש אבל עדיין הופתעתי מאיך שהטריינר מגיב ומתאים את ההתנגדות שלו אלי וממש קיימת הרגשה של רכיבה על הכביש בזמן שאתם כלואים בתוך הבית. הקרן הכחולה נמצאת שם כל הזמן וזמן התגובה של המסך לשינוי ההספק שביצעתי הפתיע אותי לטובה. אחרי דקות ספורות כבר לא יכולתי שלא לשים לב שאני מתאמץ הרבה יותר כדי לשמור על אותו טווח וואטים שבדרך כלל אני שומר, ניסיתי לשכנע את עצמי בהתחלה שיכול להיות שאני עייף, אולי לא מספיק בכושר והחלטתי לדחות את המשך הרכיבה על הטריינר ליום הבא.

כדי להוריד כל צל של ספק לפני שעליתי ביום הבא לטריינר לקחתי את ה- TACX שלי, כיילתי אותו מחדש ורכבתי עליו במשך חצי שעה לראות שאני לא הוזה ושום דבר לא השתנה, לשמחתי באותו רגע הכול נשאר כרגיל. בתום החצי שעה העברתי את האופניים ל- Powerbeam ושמתי לב ששוב פעם ההספק ירד משמעותית בזמן שאני משקיע את אותו המאמץ. מאחר וה- PowerBeam עובד על מנגנון ה- PowerTap אני בטוח שהוא כמעט ומדויק לחלוטין, לעומת זאת הטריינר שלי כנראה מזייף קצת, למרות שבמחקרים אחרים שביצעו בהם השוו את ה- TACX FLOW למד וואטים של SRM (הנחשב למד הוואטים המוביל בעולם כרגע) וגילו שההבדלים קטנים מאד עד מזעריים בהספקים שמפיקים שניהם.

גם שאנחנו מגלים אי דיוק במד הספק עלינו לזכור שמה שחשוב בסופו של דבר זה היחס בין ההספק שהיינו מפיקים פעם להספק שאנו מפיקים היום, וכך גם השינויים בהספקים מאימון לאימון כי זה מה שמראה לנו את מגמת השיפור האמיתית. לעומת זאת אנו מצפים מהכלי ששילמנו עליו לא מעט כסף לעשות את העבודה בצורה הטובה ביותר ולהיות מדויק, ועל הדיוק של ה- PowerBeam קשה לי לערער.

רעש?
ה- PowerBeam מאפשר לעשות את האימון בצורה מדויקת על ידי כיוון ההספקים בהם אתם רוצים לעבוד, ההספקים יכולים לנוע מ- 30 WATT עד 1000 WATT עם שיפועים שמגיעים עד 10%. במבחן שביצעתי בו הבאתי את הטריינר ל- 400+ WATT, הטריינר השמיע רעש חזק והרגשתי שאני עוד שנייה מרים את הבית באוויר, מצד שני אנשים אחרים שהשתמשו בטריינר טוענים שהרעש הוא מזערי.

אז למי הוא מתאים?
אני אוהב מספרים, אני אוהב שהמספרים שלי מדויקים במיוחד שאני משלם מחיר לא קטן עבור המוצר, במקרה הזה לא תהיה לכם בעיה, הטריינר עושה את העבודה מעבר למצופה וכאן דיוק היא מילת המפתח. אוהבי הגאדג’טים למיניהם יאהבו את הקרן הכחולה וכל שאר הפיצ’רים הקטנים של הטריינר. אם יש לכם את הצורך לתכנן כל פרט קטנטן באימון שלכם ולשלוט על האימון שלכם משניה לשניה זה כנראה המכשיר בשבילכם. אם אין לכם זמן ואתם צריכים לקחת את הטריינר איתכם כדי להתאמן ועדיין אתם רוצים טריינר עם הספק, זה הטריינר בשבילכם.

אם אתם חדשים בתחום ורוכשים את הטריינר הראשון שלכם זה לא הטריינר בשבילכם. אם אתם רוכבי סופשבוע ועולים פעם אחת על הטריינר לרכיבה רגילה, נכון ההרגשה תהיה מדהימה אבל ללא שימוש בכל הפונקציות שקיימות בטריינר אין שום סיבה נראית לעין לרכוש אותו. טריינר עם וואטים זה כלי מדהים ויעיל, אם אין לכם מושג איך עובדים עם הספק ולא מאמן שמבין בהספק אין שום טעם בטריינר שעובד עם הספק. לכל המקרים שצוינו בפסקה זו יתאים טריינר ברמה יותר פשוטה שיפתור את כל הבעיות במחיר הרבה יותר נמוך.

מאחר והמכשיר מאד חדש ויצא לאור רק לא מזמן גם בעולם אני מאמין שה- Powerbeam שיצא לי לבחון הוא היחידי בארץ, מאמין שקיימת אפשרות להשיג את הטריינר דרך היבואנים של CYCLEOPS בארץ DAA TIME TRIAL.
————————————————————————————————————–
אלכס וולפסון – טריאתלט פעיל מקבוצת CANNONDALE-ENDURE

 




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"כולם מכירים את הנתונים שלי והתארים בהם זכיתי. אבל למען האמת, ארצה לפני הכול להיזכר בתור אדם טוב ממיורקה. בתור ילד קטן שרדף אחרי החלומות שלי ועבד הכי קשה שאפשר בשביל להגשים אותם", רפאל נדאל בנאום הפרישה שלו מטניס.




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג